Vágólapra másolva!
Az NBA-ben szereplő Denver Nuggets játékosa, Jamal Murray 100 ezer dolláros pénzbírságot kapott, miután a Minnesota Timberwolves elleni mérkőzésen a bírókat dobálta. A nem mindennapi jelenetek mindenkit felháborítottak.

Az NBA.com beszámolója szerint a Nuggets játékosa, Jamal Murray 100 000 dolláros pénzbírságot kapott, mert meccs közben több tárgyat dobott a játékvezető irányába – jelentette be ma Joe Dumars,  az NBA ügyvezető alelnöke és kosárlabda-műveleteinek vezetője.

Toronto Raptors v Denver Nuggets - NBA Game Of Season 2022-2023, Jamal Murray
Jamal Murray a bírókat dobálta
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Anatoliy Cherkasov/NurPhoto

Murray a bírókat dobálta

A Denver sztárja 

egy törölközőt, majd egy melegítőpárnát dobott a játékvezető irányába irányába a találkozón,

 amelyet 106-80-ra elveszített a Nuggets a Minnesota Timberwolves ellen hétfőn.

Murray meccs közben a földre dobta a tárgyakat, amikor 4:41 volt hátra a második negyedből, a Timberwolves pedig 49-30-ra vezetett. A Nuggets gárdája, Kentavious Caldwell-Pope felvette a tárgyat és oldalra dobta, és a játékvezetők sípja nélkül folytatódott a játék.

A Minnesota edzője, Chris Finch a meccs után "veszélyesnek" és "megbocsáthatatlannak" nevezte Murray cselekedetét, és azt mondta, hogy megpróbáltak jelezeni a játékvezetőknek, hogy foglalkozzanak az esettel.

A vezetőbíró, Marc Davis elmondta, hogy akkor nem vette észre a dobást, de szankcionálhatták volna. Murray azonban csak technikai hibát kapott volna, nem zárták volna ki a találkozóról.

"A kizáráshoz be kell bizonyítani, hogy közvetlenül valakire dobták, és nem csak a csalódottság miatt történt" - mondta Davis az egyik riporternek a meccs után.

A Nuggets szóvivője szerint Murray – aki a felvonás második meccsét 8 ponttal, 13 lepattanóval, 2 gólpasszal és 4 eladott labdával fejezte be – úgy távozott az arénából, hogy nem beszélt az újságírókkal.

Murray középiskolás éveiben mindössze a második kanadai játékosként elnyerte a Jordan Brand Classic gála MVP díját. Egyetemen a Kentucky Wildcats játékosa volt, ahol több díjat is elnyert. A 2016-os NBA-draft során választotta ki a Denver Nuggets a nyolcadik helyen. Első szezonjában az NBA-ben beválasztották a második újonc csapatba. Az évek során egyre jobban kezdett játszani, a 2020-as NBA-buborék egyik legjobbja volt 2021-ben súlyos sérülést szenvedett, amiért ki kellett hagynia egy évet, azóta próbál ismét magára találni.

A negyeddöntő pénteken Minnesotában folytatódik, a Timberwolves már 2-0-ra vezet a címvédő ellen.