Vágólapra másolva!
Borzalmas sérülést szenvedett egy holland szurkoló a PSV Eindhoven és a Sparta Rotterdam hétvégi bajnokija előtt.

A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban listavezető PSV Eindhoven vasárnap délután 4-2-re legyőzte a Sparta Rotterdam csapatát, ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a második Feyenooddal szemben, és hat év után elhódította a bajnoki címet, története során pedig 25. alkalommal.

PSV
Óriási ünneplésbe kezdtek a szurkolók a PSV bajnoki címe után
Fotó: AFP

Erre a napra azonban nem csak a PSV játékosai, hanem a csapat egyik szurkolója biztosan örökké is emlékezni fog. Ugyanis még a meccs előtt az egyik hazai drukker a stadion előtt meggyújtott egy pirotechnikai eszközt, amit a feje fölé tartott, azonban váratlanul felrobbant a kezében. Először úgy tűnt, hogy semmi baj történt, de aztán hamar kiderült, hogy a petárdázó szurkoló több ujját is elveszítette a robbanásban. Az esetről készült felvételeken látható, amint a férfi kétségbeesetten és sokkos állapotban nézi a kézfejét, amiből ömlik a vér, miközben több futballszurkoló is a segítségére sietett.

A férfi - aki a nyakában viselt sál miatt vélhetően PSV-szurkoló – a szerencsétlen baleset miatt lemaradt csapata győzelméről és bajnoki címének bebiztosításáról, ugyanis azonnal kórházba szállították, a hírek szerint az orvosok még küzdenek az ujjperceiért.

Peter Bosz csapata mindössze egy meccset veszített el az Eredivisie idei szezonjában eddig, 107 lőtt gól mellett pedig csupán 19-et kapott a PSV, amely két meccsel a bajnokság vége előtt szerezte meg a bajnoki címet.