Vágólapra másolva!
A Liverpool focistája, Fabio Carvalho miatt büntették meg a Fulham csapatát. A portugál focista jelenleg a Hull csapatában focizik kölcsönben, de korábban, amikor a Fulham játékosa lett, szabálytalanságokat követtek el.

A portugál focista, Fabio Carvalho 2022 nyarán lett a Liverpool focistája, de egyelőre nem lett meghatározó játékosa a csapatnak, sőt, azóta volt a Lipcse kölcsönjátékosa és jelenleg is kölcsönben focizik a Hull Cityben. Ennek ellenére most a Fulham kapott büntetést, méghozzá 75 ezer fontot, ráadásul hat hónapig nem regisztrálhat a klub új akadémiai játékosokat (ezt egy évre felfüggesztették), miután megszegték a Premier League-szabályait és jogosulatlan összeget fizettek volna a játékos előző, nevelőklubjának, amikor az a Liverpoolhoz igazolt.

A Liverpool portugál focistája, Fabio Carvalho miatt most korábbi klubja, a londoni Fulham került bajba
Fotó: Paul ELLIS / AFP

A 21 éves focista a 2014 decemberében igazolt a Fulhamhez egy Balham Blazers nevű csapattól, de az amatőr klubbal a Fulham olyan egyezséget kötött, ami ellentétes a Premier League szabályaival. A Balham Blazers csapata a megállapodás szerint pénzt kapott volna, amikor Carvalho először volt kezdő a Fulhamben és akkor is kapott volna, amikor a Liverpoolhoz igazolt.

Amikor Carvalho először volt kezdő, a Fulham értesítette az angol ligát a kifizetéssel és az egyezséggel kapcsolatban is, de a Fulham a kiesése ellenére a Premier League-et kellet volna tájékoztatni, ami elmaradt, ráadásul később a Premier League nem is engedélyezte a kifizetést, mert a két klub közötti egyezség nem felelt meg a liga szabályainak. Ennek megfelelően a portugál klub nem kapta meg a pénzét, ráadásul a Fulham 75 ezer fontos büntetést kapott, de az akadémiai játékosok regisztrációjának tiltását egy évre felfüggesztették.

Fabio Carvalho eddig összesen 21 meccsen lépett pályára a Liverpoolban, mielőtt kölcsönadták volna. A fiatal focistának a Hull Cityben ebben a szezonban jól megy a játék, a Championshipben 19 meccsen kilenc gólja és két gólpassza is van, így nem kizárt, hogy visszatérhet majd a Liverpoolhoz.

 

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.