Támogatja az új konzolok gamepadjeit a Steam

sony playstation 5 ps5 dualsense gamepad játékvezérlő kontroller
Sony PlayStation 5 DualSense gamepad
Vágólapra másolva!
A bétaverzióval már a PlayStation 5 kontrollere is használható.
Vágólapra másolva!

Ugyan a számítógépes gamerek tipikusan egérrel és billentyűzettel játszanak, ám ennek ellenére nem szokatlan a gamepadek használata sem, főleg a platformerekkel és versenyjátékokkal való szórakozás esetén. Ezt természetesen a Valve is jól tudja, így a Steam legújabb bétájában máris elérhetővé vált az Xbox Series konzolok, továbbá a PlayStation 5 gamepadjének támogatása.

Sony PlayStation 5 DualSense gamepad Forrás: Sony

Az xboxos játékvezérlők támogatása valószínűleg senkinek sem okoz meglepetést, a kütyük már alapvetően kompatibilisek a Windows 10-zel. A PS5 DualSensével való együttműködés már nagyobb mutatvány, bár a fejlett funkciói jelenleg nem érhetőek el, így a rezgés, a trackpad, a giroszkóp, továbbá a ravaszok adaptív működési módja sem működik.

Ezek hiánya a többség számára nem óriási probléma, a rezgésen kívüli funkciókkal pedig amúgy sem kompatibilis egyetlen számítógépes játék sem. A lényeg viszont elérhető, a béta telepítése után működik a Steamből elindított játékokban a DualSense összes gombja, ravasza és stickje.

Akik nem kívánnak bétázni, azoknak legjobb esetben napokat, de legfeljebb pár hetet kell várniuk, hogy megérkezzen az új gamepadek támogatása a Steam stabil kiadásába

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!