Vágólapra másolva!
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az olasz Teleclubitalia nevű honlapnak adott interjút, melyben elmondta, hogy decemberben ismét kapott egy remek ajánlatot, de esze ágában sincs távozni a nemzeti csapat éléről.

Marco Rossi a Club Napoli All News című műsorban vendégeskedett, amelyben részletesen beszélt a Napoli csapatáról. A nápolyi együttese az előző szezonban lehengerlő játékkal nyert 33 év után bajnoki címet a Serie A-ban, azonban a sikeredző Luciano Spalletti távozása után a Napoli a most futó idényben csak a nyolcadik helyen szerénykedik a Serie-ban.

A tavalyi átütő siker után hibákat követtek el, és ebben a szezonban nem sikerült folytonosságot adni egy projektnek. Nekem úgy tűnik, hogy ebben a szezonban hiányzott a jövőre vonatkozó tervezés

 – mondta Rossi, aki azt is elárulta, hogy szerinte Vincenzo Italiano, a Fiorentina edzője remek választás lenne a csapat élére. 

CSS_9136
Marco Rossit imádják a magyar szurkolók
Fotó: Csudai Sándor - Origo

A magyar válogatott szövetségi kapitányát sosem keresték a Serie A-ból, ennek pedig most is hangot adott.

„Az utóbbi években egyre népszerűbbek az olyan fiatal edzők, mint Thiago Motta, Vincenzo Italiano és Raffaele Palladino, de 

vannak mások, akik náluk sokkal kevesebbet tesznek lesz az asztalra, de mégis sikerül folyamatosan helyet találniuk. Ez nagyban függ a kapcsolatoktól. 

Ezért van az, hogy aki mint én is, nem talál lehetőséget Olaszországban, annak okos dolog külföldre menni, mert a világpiac sokkal nagyobb, mint az olasz” – folytatta Rossi, aki nagyon meg van elégedve a jelenlegi munkájával. 

„2025 decemberéig van szerződésem a magyar szövetséggel, és ahogy az elnök úr is mondta, szeretné, ha pályafutásom végéig itt maradnék, és utána tanácsadó lennék a szövetségben. Úgy érzem, nagyon megbecsülnek és szeretnek, így nem látok okot a váltásra” – mondta Rossi, aki elárulta, hogy a közelmúltban megint nemet mondott egy ajánlatra. 

„A Serie A-ból nem kaptam hívást, de voltak más érdekes ajánlataim, többek között a Premier League-ből, de 

a Magyarországgal megtett utam után nem éreztem helyesnek, hogy elmenjek. Most decemberben volt egy ajánlatom, de nem éreztem helyesnek, hogy az Európa-bajnokság előtt gondolkodjak rajta

 – tette hozzá az olasz szakember, akit az utóbbi években már többször is kerestek az angol bajnokságból. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.