Egészen elképesztő, ami az Újpest-Diósgyőr meccsen történt

Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának utolsó szombati mérkőzésén az Újpest hazai pályán 7-0-ra győzött a Diósgyőr ellen, így eldőlt, hogy a Mezőkövesd mellett a Kisvárda búcsúzik az NB I-től a szezon végén.

Az Újpest sorozatban négy vereséggel érkezett a DVTK elleni meccsre, amit a Kisvárda délutáni vereségének köszönhetően Mészöly Géza együttese úgy várhatott, hogy egy pontszerzés esetén biztossá válik a bennmaradása. Ez pedig már lényegében az első félidőben eldőlt, hiszen négygólos volt a hazai előny a szünetben.

Csoboth Kevin, Újpest, NB I
Csoboth Kevin 110 másodperc alatt lőtt két gólt az Újpest és a Diósgyőr meccsén
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Kiütötte az Újpest a Diósgyőr csapatát

A 6. percben Ognjen Radosevics fejesével szerzett vezetést az Újpest, majd a 10. percben Aboubakar Keita szintén egy fejesből duplázta meg az előnyt. Fél óra után Heinz Mörschel büntetőből volt eredményes, a játékrész utolsó percében pedig Matija Ljujics látványos góllal módosította 4-0-ra az állást.

A második félidő elején a megsérült Banai Dávid helyére Molnár Zsombor cserekapus állt be, emellett még 

összesen négy cserére került sor a szünetben, a DVTK-szurkolók pedig elindultak kifelé a stadionból. 

Az Újpest viszont folytatta, amit elkezdett, és gyakorlatilag minden, kaput eltaláló kísérlete a vendégek hálójában kötött ki. Csoboth Kevin az 59. és a 61. percben is betalált, előbb 20 méterről a jobb alsó sarkot, majd 16 méterről a bal alsót lőtte ki. A hetedik gólt aztán a 72. percben Peter Ambrose szerezte, aki egy kipattanó labdát fejelt a diósgyőri kapuba. A hajrában a vendégek még szépíthettek volna, de Molnár nem kapott gólt, így maradt a 7-0-s eredmény.

Az Újpest a sikerével a szezonban harmadszor is legyőzte a Diósgyőrt, egyben kiejtette a Kisvárda csapatát, amely sorozatban hat élvonalbeli idény után esik ki a másodosztályba, az utolsó helyezett Mezőkövesd társaságában. A jövő heti, utolsó előtti fordulóban a tabella 8. helyén álló DVTK a bajnoki címét már bebiztosító Ferencvárost, az Újpest pedig a Kecskemétet fogadja.

OTP Bank Liga NB I, 31. forduló, szombati eredmények:

Újpest FC – Diósgyőri VTK 7-0 (4-0)
korábban:
Mezőkövesd Zsóry FC – Zalaegerszegi TE FC 1-2 (1-0)
Puskás Akadémia FC – Kisvárda Master Good 4-2 (2-1)

Kapcsolódó cikkek