Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Kerkez Milossal felálló Bournemouth 1-0-ra nyert a Wolverhampton Wanderers otthonában. A találkozó főszereplője a magyar válogatott focista volt, aki az első félidőben tevékeny részt vállalt csapata győztes góljából, a második játékrészben pedig kapott egy véleményes piros lapot. Az eset után a 20 éves játékos a közösségi oldalán fejtette ki tömör véleményét a kiállításáról.

A Bournemouth a találkozó 37. percében szerezte meg a győztes gólt Antoine Semenyo találatával. A gól előtt Kerkez Milos kapott egy átadást, majd ő lőtte középre a labdát, amibe a Wolves védje, Max Kilman csak belepiszkálni tudott, róla pattant a labda a Semenyo elé, akinek négy méterről csak a kapuba kellett vágnia a labdát. 

A 79. percben aztán ismét a magyar válogatott focista lett a főszereplő, aki egy hosszú, csínbe érkező indítás után hatalmas lendülettel csúszott rá a jobb szélen felfutó Matt Doherty lábára. Kerkez ugyan érintette a labdát is, de az idei szezonban több hasonló eset után is láttunk már kiállítást a Premier League-ben. 

Kerkez Milos kiállítása 1:25-től tekinthető meg.

A mérkőzés kommentátora borzalmas kísérletnek nevezte Kerkez becsúszását, hasonlóan gondolkodott Stuart Attwell játékvezető is, aki azonnal felmutatta a piros lapot a magyar játékosnak. Az esetet utólag videózták, de a VAR-szobában megerősítették, hogy jó döntés született, így a 14-szeres válogatott védőnek ki kellett állnia, ráadásul a szabályok értelmében hárommeccses eltiltás vár majd rá. 

Andoni Iraola, a Bournemouth spanyol edző a találkozó után jelezte, megfellebbezik az ítéletet, hogy Kerkez ne tiltsák el.

Nem tartom igazságosnak, hogy emiatt három mérkőzésre eltiltsák. Szerintem csak sárga lapot kellett volna kapnia. Kerkez csak egy lábbal csúszott be, és a végén behajlította a térdét, hogy megpróbáljon megállni. Azt hiszem, fellebbezni fogunk a piros lap ellen

 – mondta a lefújás után a spanyol edző, akinek a csapata három nyeretlen meccset követően tudott ismét nyerni a Premier League-ben. 

Kerkez Milos és Andoni Iraola
Fotó: Kerkez Milos/Twitter

A találkozó után Kerkez Milos is kifejtette a véleményét a közösségi oldalán. 

Három pont és egy hihetetlen piros lap. A futball kezd nagyon elpuhulni

 – írta a magyar válogatott védő, aki hangsúlyozta, hogy nagyon büszke a csapattársaira, egy másik bejegyzésében pedig reményét fejezte ki, hogy nem kell majd három meccset kihagynia. 

Ha Kerkezt mégis három meccsre eltiltják, akkor ki kell hagynia a vasárnapi Brighton elleni hazai meccset, majd az Arsenal elleni találkozót az Emirates Stadionban és a Brentford elleni összecsapást a Vitality Stadionban. 

Ha ez megtörténik, a magyar válogatott focista csak a Premier League utolsó fordulójában, a Chelsea elleni találkozón léphet pályára a Stamford Bridge-en. A dolog pikantériáját az adja, hogy a 20 éves szélső iránt a Manchester United mellett nagyon komolyan érdeklődik a londoni csapat is. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.