Választási műsorok a tv2-n és az RTL Klubon

Vágólapra másolva!
Kialakult a tv2 választások alatti műsorrendje - jelentette be Pintér Dezső elnök a csatorna sajtótájékoztatóján. Az RTL Klub saját sztárjaival buzdít a választásokon való részvételre.
Vágólapra másolva!

A tv2 egyenlő feltételeket szeretne garantálni a választásokon induló pártok számára - jelentette be Pintér Dezső, a tv2 elnöke, a csatorna sajtótájékoztatóján. Ennek érdekében az év eleje óta működtetnek egy számítógépes monitoring rendszert, mely kimutatja, hogy az egyes pártok mennyit és milyen minőségben szerepeltek a csatorna műsorán.

A már két hete futó, választási szappanoperának keresztelt, csütörtökönként, a Jó estét, Magyarország!-ban látható összeállításon kívül március 17-től indulnak be a rendszeres választási műsorok. Március 17-én interjút sugároznak Mádl Ferenc köztársasági elnökkel, majd ezt követően még öt televíziós vitát terveznek politikusok, politológusok részvételével. Az elnök bejelentette, dolgoznak azon, hogy a tv2 közvetíthesse a miniszterelnök-jelöltek szócsatáját is. Március 18-tól minden hétköznap 22 óra 30 perckor választási blokkot sugároz a csatorna. A választás két fordulójának éjszakájára látványos, körkapcsolásos műsort tervez a tv2.

A csatorna korábbi bejelentéséhez híven nem fognak sugározni pártpolitikai hirdetéseket a kampányidőszak alatt.

A rivális RTL Klub, a már ismert Országház című műsor keretében foglalkozik a választásokkal. Az eddig hetente egyszer, szombat délben jelentkező műsor a kampányidőszakban a nap bármely szakában megjelenhet a csatorna képernyőjén. A választások két éjszakája alatt az RTL Klub is látványos show-műsort ígér - mondta el Kotroczó Róbert hírigazgató.

Az RTL Klub a tv2-vel szemben március 2-tól teret ad a pártpolitikai hirdetéseknek. Ezzel a lépéssel lehetőséget akarnak adni a kisebb pártoknak is arra, hogy eljuttathassák a nyilvánossághoz elképzeléseiket - magyarázta a hírigazgató. Kotroczó az [origo] kérdésére elmondta, hogy a pártreklámokat természetesen szűrik, azaz az alkotmányba ütköző kijelentéseket vagy képeket tartalmazó hirdetéseket nem fogják sugározni.

A csatorna "Szavazz a sztárokkal!" címmel társadalmi célú reklámokat is műsorára tűz, melyben az RTL Klub képernyősei mondják el, miért mennek el szavzni, buzdítva ezzel a választópolgárokat a minél nagyobb létszámú részvételre.