Lepipálta a PlayStation 4-et a Nintendo Switch

nintendo switch játékkonzol videojáték gaming gamer
Nintendo Switch
Vágólapra másolva!
A világ harmadik legnagyobb darabszámban eladott konzoljává vált.
Vágólapra másolva!

Nagy hírekkel szolgált a harmadik pénzügyi negyedéves jelentésében a Nintendo, a tavalyi utolsó naptári negyedévben 8,23 millió darab Switch kézikonzolt értékesített, így a 2017-es piacra kerülés óta már 122,55 millió darab talált gazdára a termékből. Ezzel a Sony PlayStation 4 meghökkentő 117,2 milliós eladásain túltéve a világ harmadik legnagyobb darabszámban értékesített konzoljává vált, csak a Nintendo DS (154 millió) és a PlayStation 2 (155 millió) vannak már előtte.

Nintendo Switch Forrás: Lisa Fotios / Pexels

Nem ez volt az egyetlen jó hír a befektetők számára, a tavaly novemberben piacra kerül Pokémon Scarlet & Violet játékból hat hét leforgása alatt 20,61 millió példány fogyott. Emellett számos a 2022-es évben megjelent további saját játéka is óriási eladásokat generált, az év végére a Splatoon 3 már 10,13 milliós, a Switch Sports 8,61 milliós, a Kirby and the Forgotten Land 6,12 milliós, Xenoblade Chronicles 3 1,81 milliós, a Bayonetta 3 pedig 1,04 milliós eladásoknál járt.

A közelmúltbeli hírek szerint a Nintendo nem tervez már generációközi frissítést a konzolhoz, következő alkalommal a tényleges utódja jelenhet majd meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!