Kártyapakli méretű Fujifilm kamera

Vágólapra másolva!
Frissíti kínálatát a japán vállalat: az új modellek között tizennyolcszoros zoomos messzelátó készülék, rózsaszín designtermék és kártyapakli méretű nagylátószögű fényképező is szerepel.
Vágólapra másolva!

A Fuji FinePix S8000fd az új szuperzoom a termékpalettán, vagyis az új Panasonic FZ18-hoz hasonlóan tizennyolcszoros optikai zoommal látták el. Ennek átfogása rendkívül meggyőző, kisfilmes értékeken számolva 27 - 486 milliméter, így sokféle szituáció fotózására alkalmas.

A nyolc megapixeles kamerát természetesen képstabilizátorral is felszerelték, a kézremegés korrigálását a CCD mozgatásával éri el a szerkezet. Komponálásra a 2,5 colos, 230 ezer pixeles hátfali kijelző, illetve a megegyező felbontású elektronikus átnézeti kereső használható.

Forrás: [origo]

Az új messzelátó fotógép gyorstüzelésre is képes, akár 15 képet tud rögzíteni másodpercenként 2 megapixeles felbontás mellett, az pedig már megszokott Fujifilm funkció, hogy a képmezőben található arcokat érzékeli és eszerint módosítja az expozíciót. A négy darab ceruzaelemmel vagy akkuval működő FinePix szeptemberben jelenik meg a boltokban, ára a tengerentúlon 399 dollár, vagyis 73 ezer forint lesz.

A FinePix F480 szintén nyolc megapixeles, viszont elsősorban azért lehet érdekes, mert négyszeres átfogású optikája kisfilmes értékeken 28 - 112 milliméteres tartományt biztosít, miközben a gépváz ultrakompakt méretű maradt, a gyártó megfogalmazása szerint nem nagyobb, mint egy pakli kártya.

Forrás: [origo]

A készülék hátoldalán egy 2,7 colos, 230 ezer pixeles kijelző kapott helyet, átnézeti keresőt ez a típus nem kapott. Mozgóképfelvételre sajnos mindössze 320x240 pixeles méretben képes, igaz, a szeptemberben debütáló apróság ára mindössze 179 dollár, azaz 33 ezer forint lesz az Egyesült Államokban.

Egy másik ultrakompakt modellt is leleplezett a Fuji: a FinePix Z10fd kifejezetten a trendi, stílusos kütyük kedvelőinek készült. A fémborítású fényképező kék, zöld, narancs, pink, illetve fekete színben egyaránt kapható lesz.

Forrás: [origo]

A hét megapixeles, 38 - 110 milliméteres átfogasú kamera szintén csak 320x240-es videót képes rögzíteni, viszont úgynevezett IrSimple technológiát építettek bele. Ez utóbbi segítségével infra sugarakkal továbbíthatók a fotók a kompatibilis eszközökre. A divatos FinePix ára 199 dollár, azaz 36 ezer forint lesz az USA-ban.