Vágólapra másolva!
A Siófok elleni, vasárnapi hazai döntetlen után az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadémia labdarúgócsapata közös megegyezéssel szerződést bontott Alekszandar Sztevanovics vezetőedzővel.

Kirúgták az NB II-es Szeged vezetőedzőjét

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttese a labdarúgó NB II 32. fordulójában mindössze 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a BFC Siófok csapatával, holott a 60. percben emberelőnybe került. A kiállítás ellenére a vendégek szereztek vezetést a 63. percben, majd két perccel később kiegyenlítettek a hazaiak. Az eredmény után biztossá vált, hogy a Szeged már semmiképpen sem juthat fel az NB I-be, majd hétfőn a klub a saját honlapján bejelentette, hogy két fordulóval a bajnokság vége előtt meneszti a csapat szerb vezetőedzőjét, Alekszandar Sztevanovicsot. 

A 49 éves szerb szakember 2022 májusában vette át a Tisza-parti csapat irányítását, 70 bajnoki mérkőzésen 32 győzelmet, 24 döntetlent és 14 vereséget ért el - írja az MTI. A klub közleménye szerint a Merkantil Bank Ligából hátralévő két bajnoki mérkőzésen a szakmai stáb irányítja majd a csapatot.

Az már korábban eldőlt, hogy a Nyíregyháza megnyerte az NB II-őt és a másodosztály bajnokaként jut fel az élvonalba. A második, még szintén feljutást érő helyért nagy csata várható a Győri ETO és a Vasas között.

Jelenleg a győriek állnak a második helyen, ám amennyiben az angyalföldiek hétfő este legyőzik az ezer sebből vérző Haladást, akkor lépéselőnybe kerülnek a feljutásért vívott harcban és a saját kezükben lesz a sorsuk az utolsó két forduló előtt.

A létszámcsökkentés miatt a 2023/2024-es idényben nem kettő, hanem négy csapat esik ki a harmadosztályba. A sereghajtó Mosonmagyaróvár és az utolsó előtti Siófok már biztos kieső, és jelenlegi állás alapján még a Tiszakécske és a Pécs zuhanhat az NB III-ba. Rajtuk kívül a hátralévő két fordulóban még a BVSC-Zugló, a Haladás, a Budafok vagy az Ajka is adott esetben bajba kerülhet, ezek a csapatok matematikailag még nem biztosították a bennmaradásukat.

Kapcsolódó cikkek