Döbbenetes fordulat: az Egyesült Államok bevonulhat Ukrajnába

Vágólapra másolva!
A háborúpárti nyugati politikusok egyre többször hangoztatják, hogy fel kell készülni az oroszok elleni nyílt háborúra. Emmanuel Macron francia elnök őrült ötlete - hogy NATO csapatokat küldjenek Ukrajnába - más nemzeteket is magával rántott a háborús pszichózisba: már az USA kongresszusa is katonákat küldene. Oroszország taktikai nukleáris fegyverekkel való gyakorlatok bejelentésével válaszolt a nyugat fenyegetéseire.
Vágólapra másolva!

Mint arról beszámoltunk, a Macron ismét nyugati csapatok Ukrajnába küldéséről beszél. Válasz az egyes nyugati tisztviselők Oroszország elleni provokatív kijelentéseire és fenyegetéseire, Vlagyimir Putyin utasította a vezérkart, hogy készüljön fel a nem stratégiai nukleáris fegyverek használatáról szóló gyakorlatokra. A kérdés már csak az, hogy az Egyesült Államok milyen feltételek mellett lép be aktívabban a háborúba?

Hakeem Jeffries, az Egyesült Államok Képviselőházának demokratikus kisebbségi vezetője elmondta:

Nem engedhetjük meg, hogy Ukrajna elbukjon, mert ha megtörténik, akkor jelentős a valószínűsége annak, hogy Amerikának be kell avatkoznia a konfliktusba – nem csak a pénzünkkel, hanem a katonaságunkkal is. Higgyünk-e ilyen következetes agresszió mellett, hogy ha megengedjük, hogy Vlagyimir Putyin sikeres legyen Ukrajnában, akkor csak Ukrajnánál fog megállni? Természetesen nem. 

oroszukrán
Képünk illusztráció!
Fotó: JOSE COLON / ANADOLU / Anadolu via AFP

Dmitrij Peszkov, az Orosz Föderáció elnökének sajtótitkára így nyilatkozott az amerikai kijelentésről:

Ha azt kérdezi tőlem, hogy a nyugati képviselők milyen nyilatkozatairól beszélünk, akkor nyilvánvaló, hogy Macron nyilatkozatáról, és a brit képviselők nyilatkozatairól van szó. Ha nem tévedek, velük találkozott az amerikai szenátus egyik képviselője is. Arról beszéltek, hogy készek fegyveres erőket küldeni Ukrajnába, vagyis NATO-katonákat akarnak kitenni az orosz hadsereg elé. Ez az intézkedés példa nélküli, különös figyelmet és különleges intézkedéseket igényel.

Úgy tűnik, egyre közelebb kerül a világ az atomháborúhoz

Oroszország taktikai nukleáris fegyverekkel való gyakorlatok bejelentésével válaszolt a nyugat fenyegetéseire. Az Orosz Föderáció Fegyveres Erőinek Legfelsőbb Főparancsnoka megbízásából a vezérkar megkezdte a Déli Katonai Körzetben egy rakétákkal való gyakorlat előkészítését a légierő valamint a haditengerészet bevonásával - írta a Meduza.

A nem stratégiai nukleáris erők harci feladatok végrehajtására való felkészültségének növelése érdekében a vezérkar megkezdte a felkészülést a Déli Katonai Körzet rakétaalakulataival

– áll a közleményben.