Itt a várt bejelentés Donald Trumpról

TRUMP, Donald Atkinson, 2024. január 17.
A Republikánus Párt elnökjelöltségéért küzdő Donald Trump volt amerikai elnök a New Hampshire állambeli Atkinsonban tartott előválasztási kampánygyűlésén 2024. január 16-án. Előző nap Trump megnyerte az iowai elővá
Donald Trump megállíthatatlanul robog az elnökség felé
Vágólapra másolva!
A Bloomgerg szerint, amennyiben Donald Trump megnyeri az amerikai elnökválasztást, a tárgyalóasztalhoz ülteti az oroszokat és az ukránokat.
Vágólapra másolva!

Donald Trump hatalmas esélyesként indul az amerikai elnökválasztáson, ami egyben azt is jelenti, hogy minden eddiginél nagyobb esély nyílik az orosz-ukrán háború lezárására. 

Trump tanácsadói már most arról tárgyalnak, hogy miként fogják rávenni a háborúban álló feleket arra, hogy ismét tárgyalóasztalhoz üljenek. 

Az Egyesült Államok az ukránokat a tárgyalóasztalhoz kényszerítheti azzal, ha belebegteti a Kijevnek szánt katonai és pénzügyi segélyt, míg az oroszokat éppen ennek az ellenkezőjével, a katonai és pénzügyi segély növelésének előrevetítésével ösztönözhetik. 

Jelenleg sem Trump, sem pedig a tanácsadói nem tárgyaltak Oroszországgal, mivel az amerikai törvények ezt tiltják. Azonban felmerült a Moszkva elleni szankciók egy újabb hullámának lehetősége is, mint hatásos fegyver az oroszok ösztönzésére. 

A Bloomberg alapján Meduza arról is ír, hogy Donald Trump és csapata kétszintes NATO-t hozna létre. Ennek alapján az 5. cikkely csak azokra az országokra vonatkozna, akik elegendő pénzt költenek védelmi kiadásokra, akik pedig ezt nem teszik meg, azok szankcionálva lesznek.