Már a vádemelési szakaszában jár a 68 éves asszony súlyos bántalmazásának ügye

Vágólapra másolva!
2023. december 12-én érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint egy 68 éves asszonyt az utcán brutálisan megvert egy férfi. Mint később kiderült a támadó a nő volt élettársa, aki nem tudta feldolgozni, hogy az asszony elhagyta.
Vágólapra másolva!

A megvert 68 éves asszony a rendőrségen elmondta, hogy régről ismerte a támadóját, akivel az eset előttig jó viszonyt ápolt, sőt együtt is éltek, a lakhatásért cserébe főzött a férfinak és folyamatosan rendben tartotta az otthont. 

A kettejük kapcsolata akkor romlott meg, amikor 

a férfi egyre agresszívebben kezdett viselkedni vele, és idővel többször meg is fenyegette.

 A sértett a kialakult problémával egy családsegítő szolgálathoz fordult támogatásért, ahol segítettek neki minél gyorsabban elköltözni a rettegett lakásból. 

Az ominózus esetig a két fél egyáltalán nem találkozott egymással, akkor is csupán véletlenül futottak össze. Az asszony éppen bevásárolni indult, amikor meglátta a bolt előtt egykori lakótársát. Nagyon megijedt, és el akarta kerülni a férfit, de az már észrevette őt, odament hozzá, rángatni kezdte, ököllel ütötte és többször is pofon vágta. Mindezt azért, hogy rávegye, költözzön vissza hozzá. 

férfi ver egy asszonyt, férfiverasszonyt, illusztráció
A kép csak illusztráció
Fotó: Shutterstock/sdecoret

Egy szemtanú rögvest azonnal az idős nő segítségére sietett, mire az erőszakoskodó férfi sietve elmenekült. A súlyosan megvert asszonyt kórházba vitték, a támadóját pedig sikerült elfogni és gyanúsítottként kihallgatták, a vád ellene testi sértés és személyi szabadság megsértése. Az ügy kivizsgálását és a nyomozást a napokban befejezték, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek.

Amennyiben bántalmazás (akár szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak) áldozata, Önnek joga van a segítséghez. Ahol segítséget kaphat:

– rendőrség;

– Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat;

– Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat;

– NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen egyesület);

– Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány;

– Nők joga honlap (https://nokjoga.hu/);

– Áldozatsegítő Szolgálat.

Fontos, hogy a rendőrség csak akkor léphet fel hatékonyan, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Egyes bűncselekmények esetén a rendőrök csak a sértett kifejezett kérésére – magánindítványára – járhatnak el.

Amennyiben úgy érzi, az Ön vagy hozzátartozója sérelmére bűncselekményt, szabálysértést követnek el, haladéktalanul tárcsázza a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon vagy az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat +36-80-205-520-as vonalát! Ha úgy érzi, hogy jelenlegi helyzete azonnali segítséget nem igényel, de fenyegetve érzi magát, tegyen feljelentést bármelyik rendőrkapitányságon! 

További kiskunfélegyházi hírekről ITT, ITT, és ITT olvashat!