Vitályos Eszter: A törvények be nem tartása vezetett L. Simon elbocsátásához

himnusz, kiállítás, keresztény, alkotóművész, művészeti
Budapest, 2023. október 8. Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a Józsa Judit Művészeti Alapítvány által a Magyar Himnusz 200. emlékéve tiszteletére rendezett Magyar Himnusz című, Kárpát-medencei kortárs keresztény alkotóművészeti kiállítás fővédnökeként a tárlat megnyitóján a budapesti Józsa Judit Galériában 2023. október 8-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A gyermekeink védelme a legfontosabb, és a törvényeket minden állampolgárnak be kell tartania, a gyermekvédelmi törvény betartásáról van szó ebben az esetben - minderről Vitályos Eszter beszélt az Országgyűlésben L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójának leváltása kapcsán.
Vágólapra másolva!

Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője napirend előtt L. Simon László azonnali leváltásáról beszélt. Minderre Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára azt válaszolta, a gyermekeink védelme a legfontosabb, és a törvényeket minden állampolgárnak be kell tartania. A gyermekvédelmi törvény betartásáról van szó ebben az esetben - tette hozzá. A kiállításnak voltak olyan képei, amelyek megsértették a törvényt, és a fenntartó kérte a nemzeti múzeumtól, hogy tartsák be a törvényt - tette hozzá.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára: A törvények be nem tartása vezetett a főigazgató elbocsájtásához Forrás: MTI/Illyés Tibor

Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselője a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatójának a leváltásáról beszélt, és a múzeumban lévő fotókiállításról. Vitályos Eszter minderre azt válaszolta, a gyermeke védelme és a törvények betartása mindenki számára kötelező. A 2021-ben megalkotott gyermekvédelmi törvény érvényre jutásáról van szó.