Szokatlan helyen tűnt fel egy több mint hetven delfinből álló csoport

delfin
A palackorrú delfin (Tursiops truncates) világszerte elterjed fajta, a trópusi és mérsékelt vizekben és gyakran létható az Amerikai Egyesült Államok tengerpartjai mentén.
Vágólapra másolva!
Palackorrú delfinek több mint hetven egyedből álló csoportját észlelték tengerbiológusok az olaszországi Liguria régióban található Imperia kikötővárosa előtt.
Vágólapra másolva!

Davide Ascheri és Elena Fontanesi, a Delfini del Ponente állatvédő egyesület szakértői pénteken elmondták, ritkaságszámba megy, hogy ilyen nagy csoportba tömörüljenek delfinek a Földközi-tengeren, és ami szerintük igazán rendkívülivé teszi mindezt, az a fiatal állatok nagy száma.

– ismertették a kutatók. – Rendszerint 12-15 egyed szokott egy csoporttal tartani.

A palackorrú delfin (Tursiops truncates) világszerte elterjed fajta Forrás: https://www.livescience.com/15150-dolphin-recovery-human-healing.html

Az utóbbi több mint négy évben folytatott kutatómunka során eddig még nem számoltak ennyi delfint egyszerre Liguria térségében.

A tudósok több mint háromezer felvételt készítettek a delfinekről, hogy hátúszójok egyedi ismérvei alapján később azonosítani tudják az állatokat.

A palackorrú delfinek nem szoktak stabil családi csoportokat alkotni. Nincsenek szorosabb kapcsolataik egymással, így nehéz megérteni a nagy gyülekezet okát. A szakemberek bizonyossággal kijelenthetik ugyanakkor, hogy társaságkedvelő állatok és ez a nagy csoport feltehetően zsákmányszerzési vagy szociális okokból alakult.

(MTI/APA)