60 éves lett A farm, ahol élünk tinisztárja, így néz ki most – képek

Melissa Sue Anderson és Melissa Gilbert: A farm, ahol élünk (1974)
Fotó: IMDb
Vágólapra másolva!
79 filmben és sorozatban szerepelt az itthon is kedvelt családi széria egyik főszereplője, Melissa Gilbert.
Vágólapra másolva!

Melissa Gilbert 1964. május 8-án született, 60 éves lett - itthon A farm, ahol élünk főszereplőjeként lett ismert, a sorozat évekig futott különféle hazai csatornákon. Egy nappal a születése után örökbe fogadta egy színész házaspár (Paul Gilbert és Barbara Crane), 1967-ben már egy filmben (Botcsinálta űrhajós) volt kisebb szerepe, 1972-ben pedig játszott a híres Gunsmoke című sorozatban, amely 20 évig volt képernyőn.

A farm, ahol élünk
Fotó: IMDb

Melissa Gilbert komolyabb színészi tapasztalat nélkül, kilencévesen jelentkezett az A farm, ahol élünk egyik szerepére, és olyan megnyerőnek bizonyult, hogy ötszáz másik kislányt utasított rögtön maga mögé. A gyakran megható sorozatban kilenc évadon keresztül alakította Laura Ingalls karakterét, így cseperedett fel szeplős kislányból igazi nővé. 

Tizenegy éves volt, amikor nevelőapja meghalt, ezután a forgatásokon kívül is egyre több időt töltött sorozatbeli apjával, Michael Landonnal és annak családjával (egy idő után össze is jött Landon fiával.)

Melissa Gilbert A farm, ahol élünkben 
Fotó: IMDb

Gilbertnek a később meggyűlt a baja a férfiakkal: férje, a szintén színész(kedő) Bo Brinkman például az akkor még kiskorú Shannen Dohertyvel feküdt össze a házasságuk alatt - derül ki a könyvéből, amely egyébként a Prairie Tale címet viseli. Dohertyt leginkább a Beverly Hills 90210-ből és a Bűbájos boszorkákból ismerhetik a tévénézők, de játszott A farm, ahol élünkben is, itt történetesen Gilbert karakterének unokahúgát alakította.

A sorozatban amúgy több vendégszereplő is feltűnt, akiből csak később lett ismert színész: Sean Penn például tizennégy éves korában szerepelt az egyik epizódban, de John Hillermant is két évvel az előtt láthattuk itt, hogy eljátszotta leghíresebb szerepét, Higginst a Magnum-ban. 

A farm, ahol élünk
Fotó: IMDb

Az itthon is kedvelt A farm, ahol élünk eredetileg 1974 és 1983 között futott, a végén már a családfő, Charles Ingalls (illetve az őt játszó Michael Landon) nélkül. Ezek a részek már nem is hozták a kívánt nézettséget, a sorozatot tulajdonképpen emiatt vették le a műsorról.

Laura Ingalls egyébként fontos szereplője volt a sorozatnak, hiszen az egész történetet ő találta ki: az 1957-ben meghalt írónő ugyanis saját gyerekkori élményei nyomán írta meg a Little House-könyveket, amelyek alapján a széria készült. Bár a tévés változat sokkal több szereplővel operált, és több helyen módosította az írásokat, a farm hangulatát így is jól visszaadta.

Melissa Gilbert 204 részben volt Laura Ingalls a családi szériában, később olyan sorozatokban szerepelt, mint a Kés/alatt, a Hetedik mennyország vagy a Titkok és hazugságok. Harmadik férje Timothy Busfield színész-rendező, 2013-ban házasodtak össze. A színésznőnek két gyermeke született.

Mutatjuk, hogy néz ki most, újabb képeiért lapozzon!