Elindult Európában a Threads közösségi oldal

mobilozás telefonozás okostelefon mobilnet smartphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Profil létrehozása nélkül is böngészhető Mark Zuckerberg új közösségi oldala.
Vágólapra másolva!

A néhány nappal ezelőtti híreknek megfelelően az Európai Gazdasági Térség országaiban is elérhetővé vált a Meta legújabb közösségi oldala. A Threads bevallottan az X (Twitter) klónja próbál lenni, ám a Facebook helyett az Instagram adta a kódbázisának az alapját.

Jó kérdés, hogy mennyire fogja lekötni az európai felhasználók figyelmét a Threads Forrás: Liza Summer / Pexels

A világ legtöbb részén még a nyáron elérhetővé vált a Threads, azonban az EU digitális piacokról szóló jogszabályának való megfelelőség kialakítása miatt mostanáig kellett várni arra, hogy Európában is elérhetővé tegye a Meta.

Ebben annyi pozitívum mindenképp van, hogy közel fél éve elképesztően fapados formában indította el Zuckerberg cége az új közösségi oldalt, az időközben eltelt időben sok fejlesztést kapott a Threads. Emiatt az európaiak legalább egy kezdetektől fogva kiforrottabb szolgáltatást vehetnek igénybe, például nem kell már az Instagram-fiókot is törölni a Threads-ben létrehozott profil törléséhez.

További európai érdekesség, hogy az említett jogszabálynak való megfelelőség jegyében regisztráció nélkül is használható az oldal, azonban ilyenkor csak a böngészésére van lehetőség, bejegyzést vagy kommentet írni, követni, kedvelni nem tudnak a felhasználók.

A Threads mobilappok mellett a böngészőből is használható a threads.net címen, a mostani bővítéssel további 448 millió további felhasználó számára vált elérhetővé.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!