Szünetel a munka az iPhone új szoftverén

telefonálás telefonhívás iphone calling phone call
Fotó: TheRegisti / Unsplash
Vágólapra másolva!
Túl sok a baj a jelenlegivel, mehet vissza mindenki javítgatni azt.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években hírhedtté vált a számítógépes és mobilos operációs rendszereinek bugjairól az Apple, az új főverziók megjelenését követően az első egy-két hónap arról szokott szólni, hogy a dolgozói őrülten próbálják kisebb frissítésekben kijavítani a legtöbbeket érintő és legsúlyosabb gondokat.

Valójában sokat javult az elmúlt években az Apple szoftvereinek minősége Forrás: TheRegisti / Unsplash

Most sincs ez másként, elég csak az iPhone 15 modellek aggasztó melegedési problémájára gondolni, ez volt az iOS 17 egyik elsőként javított hibája. A Bloomberg forrásai szerint az eddig befutott patchek ellenére a projektmenedzserek továbbra is abnormális mennyiségű ilyen-olyan gondról tudnak a jelenlegi generációs operációs rendszerekben, így a múlt héten előreláthatóan egy hétre felfüggesztették az iOS 18, a macOS 15, továbbá a watchOS 11 fejlesztését, minden programozót visszaküldtek hibákat javítani a jelenlegi kiadásokban.

A kiadvány szerint a problémát részben az okozza, hogy a vállalatnál több ezer fejlesztő dolgozik a különféle eszközök operációs rendszerein, a munkájukat pedig nagyon nehéz összehangolni. Ettől függetlenül a helyzetre rálátással rendelkezők azt állítják, hogy az elmúlt években Craig Federighi irányítása alatt javult a helyzet, új eljárásoknak köszönhetően kevesebb buggal kerülnek a fogyasztókhoz az Apple operációs rendszerei, továbbá ritkábban kellett új funkciókat visszatartani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!