Bár a klasszikus banánkenyér is igen közkedvelt finomság, némi eperrel már valóságos mennyei csemege.
Ez az ínycsiklandó desszert remek módja annak, hogy megédesítsük vele a hétkezdést.
Hiszen mindenki lelkesebben ugrik ki az ágyból, ha még munkába menet előtt egy csésze kávé és egy szelet finom sütemény várja a reggelizőasztalon.
Sőt, mivel egyszerűen csomagolható és szállítható, még a munkahelyre is vihetünk belőle,
és a kollégáinkat is lenyűgözhetjük vele. Érdemes még előző este elkészíteni, ez a sütemény ugyanis annál finomabb, minél jobban összeérnek az ízek!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, majd vajazzunk ki egy kenyérformát. Ezután egy nagy tálban dolgozzuk össze a szobahőmérsékletű vajat és a cukrot egy robotgéppel. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a felvert tojást, majd az összetört banánt. Keverjük össze egy másik tálban a sót, a szódabikarbónát és a lisztet. Lassan, folyamatos keverés mellett öntsük a vajas keverékhez. Amint a tészta összeállt, dolgozzuk össze az eperdarabokkal, majd öntsük a tésztát a kenyérformába, és süssük 15 percig. Végül vegyük le a hőmérsékletet 170 fokra, és süssük további 30 percig.