Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool 22 éves cseh kapusa, Vítezslav Jaros szerint senkinek nincs akkora lövőereje mint a magyar válogatott csapatkapitányának, Szoboszlai Dominiknak.

Az Angliában élő magyar újságíró, Bocsák Bence készített interjút a Liverpool tartalék kapusával, aki hét éve igazolt Liverpoolba, azóta pedig rengeteget fejlődött. 

A cseh kapus 2021-ben kölcsönben szerepelt az ír St Patrick's Athletic csapatánál, amellyel megnyerte az Ifjúsági FA-kupát, valamint az Ír Kupát is magasba emelhette. Januárban az osztrák Sturm Graz együtteséhez igazolt szintén kölcsönben, ahol alapemberré vált a felnőtt csapatban és négy meccsen pályára léphetett a Konferencia-ligában is. Jaros az idei szezonban 19 meccsből hatot hozott le kapott gól nélkül. Bár a cseh játékos még egyetlen tétmérkőzésen sem védett a Liverpoolban, feltehetően az idei remek teljesítményének köszönhetően nyáron visszatér Angliába.

Jaros az előszezonban többször is kerettag volt a Liverpool felnőtt csapatában, többször is edzett már együtt a csapattal, ráadásul a Toulouse, az Union SG és a LASK elleni Európa-liga csoportmeccseken a kispadon kapott helyet.

FOOTBALL: ADMIRAL BUNDESLIGA/MASTER GROUP/8TH ROUND: SK PUNTIGAMER STURM GRAZ - TSV EGGER GLAS HARTBERG
Vítezslav Jaros tavasszal az osztrák Strurm Graznál szerepelt kölcsönben
Fotó: APA-PictureDesk via AFP / APA-PictureDesk via AFP/ERWIN SCHERIAU / APA / picturedesk.com

"Jó volt az első csapattal edzeni, de az egyetlen dolog, ami hiányzott, az a játéklehetőség. A Sturm Graz tökéletes választás volt ebből a szempontból. Szükségem volt rá, hogy játékba lendüljek" – mondta Jaros a Liverpool szurkolói oldalának, a thisisanfield.com-nak adott interjújában.

Jaros reflexeit jópárszor próbára tették a Liverpool sztárjai, többek között Trent Alexander-Arnold és Mohamed Szalah, ám a cseh kapus elárulta, hogy senki sincs a Vörösöknél nagyobb lövőereje, mint Szoboszlai Dominiknak.

Szoboszlai Dominikot mondanám. Nem csupán közepre lő nagyon erősen, hanem a felső sarokba vagy a szélekre tartó lövései is erőteljesek

 – dicsérte a Liverpool magyar középpályását a fiatal cseh kapus.

Atalanta v Liverpool FC: Quarter-Final Second Leg - UEFA Europa League 2023/24, Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominiknek van a legnagyobb lövőereje a Liverpool játékosai közül
Fotó: NurPhoto via AFP

Jaros elmondta, tudja, hogy még hosszú út áll előtte, így továbbra is keményen dolgozik, mivel az a célja, hogy olyan cseh klasszisok nyomdokaiba lépjen, mint Milan Baros és Vladimir Smicer, akik Bajnokok Ligáját nyertek a Liverpoollal.

"Ők a cseh labdarúgás legnagyobb sztárjai, szóval mindenki őket akarja követni, és azt elérni, ami nekik sikerült. Remélhetőleg a jövőben nekem is lesz rá lehetőségem. Viszont nem igazán tűzök ki hosszú távú célokat, mert nem tudhatod, mi fog történni az út során. Egyelőre a szezon végéig tervezek, majd a visszatérek a Liverpoolhoz, ahol új menedzser érkezik, szóval meglátjuk, hogy mi lesz" – fogalmazott Jaros.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Kapcsolódó cikkek: