Vágólapra másolva!
A Manchester United szurkolóinál kevesen várják jobban, hogy véget érjen a Premier League ide szezonja, ami az angol rekordbajnok számára borzalmasan sikerült. A Bajnokok Ligájáról már biztosan lemaradó Manchester United a szezon legkínosabb vereségét szenvedte el hétfő este a Crystal Palace vendégeként, ami után újfent Erik ten Hag fejét követelik. A holland edző második idényét mélyrepülés, csalódás és kudarc jellemezte csak, így óriási meglepetés lenne, ha nem távozna a nyáron.

Sir Alex Ferguson 2013-as távozása óta a Manchester United képtelen megközelíteni a klubhoz méltó, korábbi sikereit. Erik ten Hag 2022 nyáron vette át a United irányítását, az Ajax korábbi sikeredzőjének kinevezésével pedig sokan reménykedni kezdtek, hogy végre újra szebb napok köszönthetnek be az Old Traffordon, azonban gyorsan kiderült, hogy hosszú út áll még a holland tréner előtt.

manchester united, andre onana
Botrányosan gyengén kezdte az idei szezont a Manchester United, már az téli szünetre kiszállt a bajnoki versenyfutásból
Fotó: AFP

Erik Ten Hag első idényében megnyerte az angol Ligakupát a Vörös Ördögökkel, bejutott az FA-kupa döntőjébe, a Premier League-ben pedig kivívta a BL-indulást. Viszont a szurkolók nem lehettek teljesen elégedettek, mivel a csapat a városi rivális Manchester City mögött 14 pontos hátránnyal végzett a harmadik helyen és a második Arsenalnál is 9 ponttal kevesebbet gyűjtött, valamint a Liverpool ellen beleszaladt egy megalázó, 7-0-s vereségbe a tavasszal.

Kilátástalan helyzetben a Manchester United

A klub játékoskeretében nagy változások történtek annak érdekében, hogy a következő idény jobban sikerüljön, de már ősszel kiderült, hogy a manchesteri csapat csak újabb fontmilliókat herdált el. Többek között 75 millió euróért érkezett Rasmus Hojlund az Atalanta csapatától, 65 millióért leigazolták a Chelsea-től Mason Mountot, valamint az Intertől 55 millió euróért a kameruni André Onanát, akit Manchesterbe költözése előtt, vagyis alig egy éve még sokan a világ egyik legjobb kapusának tartottak.

Andre Onana
André Onana nagy melléfogásnak bizonyult 
Fotó: AFP

Ten Hag második idényében azonban a Manchester United látványosan alulteljesített: már a bajnokság első heteiben látszódott, hogy a szebb napokat is megélt klub idén sem fog a bajnoki címért harcba szállni. A United két győzelemmel és három vereséggel rajtolt, ami után a 13. helyen állt a tabellán – ráadásul 34 éve nem kezdett ennyire rosszul a csapat az angol élvonalban. 

Szavazzon, és kövesse nyomon a szavazás állását!

Ki kell-e azonnal rúgni a Manchester United bukott edzőjét?

A borzalmas szezonkezdet után a brit sajtóban felerősödtek azok a hangok, miszerint ten Hag sorsa bizonytalanná vált, és ezt a kínos BL-kudarc csak tovább tetézte. Az angol rekordbajnok a Bayern Münchennel, a Köbenhavn és a Galatasaray csapatával került egy négyesbe, és szégyen szemre mindössze egy győzelemmel csoportutolsóként esett ki a legrangosabb európai kupasorozatból. Ten Hag csapata a ligakupából címvédőként már a negyedik fordulóban búcsúzni kényszerült, így már csak az FA-kupában maradt esélye trófeát nyerni, ám alighanem egy esetleges kupasiker sem mentené már meg a csapat újabb kínosan gyenge szezonját.

Bruno Fernandes, manchester united
Bruno Fernandes arcára van írva a Manchester United idei szezonja
Fotó: AFP

Két fordulóval a Premier League vége előtt már biztossá vált, hogy a bajnokságban 58 pontos Manchester Unitednek már matematikai esélye sincs arra, hogy odaérjen a Bajnokok Ligája-indulást érő helyek valamelyikére, vagyis legjobb esetben is csupán az Európa-ligában indulhat jövőre a nagy múltú klub. Ezzel pedig a United óriási bevételektől esik el, ami nagyban befolyásolhatja az új vezetőség nyári lehetőségeit, de Erik Ten Hag és sok sztárjátékos sorsát is.

Pénzügyi katasztrófa jöhet BL nélkül

Miután a Manchester City megnyerte a Bajnokok Ligáját a 2022/2023-as szezonban összesen 134,9 millió eurót zsebelt be, míg az elődöntőben az angol sztárcsapattól kikapó Real Madrid 118,8 millió euróval szerezte meg a második legtöbb bevételt. Összehasonlítva azzal, hogy a Budapesten Európa-ligát nyerő Sevilla csupán 21,8 millió euróval gazdagodott – vagyis az előző szezon 32 BL-részvevője közül 30 is többet keresett – kijelenthető, hogy a Bajnokok Ligája nélkül egy csapat óriási bevételektől esik el. 

Bár a legutóbb 2011-ben győztes United ősszel a BL-csoportküzdelmeket sem élte túl, így is 60 millió eurót kaszált, vagyis közel kétszer annyit, mint amikor a 2022/23-as idényben El-negyeddöntőig menetelt.

Manchester United
Ten Hag irányításával még a BL-csoportkört sem élte túl a Manchester United 
Fotó: AFP

A The Athletic információi szerint ez a hatalmas pénzügyi különbség a jövőben sem lesz másképp, ugyanis a következő idénytől startoló 36 csapatos BL-ben a csoportkörbe jutott csapatok 18,6 millió eurót kapnak – idén ez az összeg 15,6 millió euró volt – szemben az Európa-ligával, ahol mindössze 4,1 millió euró jár a főtáblára jutásért. Míg a második számú európai kupasorozatban induló csapatok 450 ezer eurót kapnak majd a csoportkörben aratott egyes győzelmek után, és 1,75 milliót, ha az egyenes kiesés szakaszba jutnak, addig a BL-ben 2,1 eurót ér egy győzelem és 11 millió eurót a továbbjutás.

Az Adidasszal 2014 nyarán kötött szerződés pedig tartalmaz egy záradékot – még soha nem léptették életbe – miszerint, ha Unitednek két egymást követő szezonban sem sikerül bejutnia a Bajnokok Ligájába, akkor a sportszergyártó cég 30 százalékkal csökkenti az évi 75 millió fontos bevételt, ami 22,5 millió fontos veszteséget jelenthet a klubnak. A United tavaly új szerződést írt alá a német Adidas céggel, a kontraktust pedig módosították, így már évente 90 millió fontot, vagyis 2035-ig összesen 900 milliót kap a klub. A 2025/26-os szezontól kezdve azonban az Adidas 10 millió fontot levon minden egyes évben, amikor a United nem kvalifikálja magát a Bajnokok Ligájába.

A Manchester United nemzetközi szereplése az elmúlt tíz évben:

Szezon

Sorozat

Eredmény

2023/24

Bajnokok Ligája

csoportkör, 4. hely

2022/23

Európa-liga

negyeddöntő

2021/22

Bajnokok Ligája

nyolcaddöntő

2020/21

Bajnokok Ligája
Európa-liga

csoportkör, 3. hely

döntő

2019/20

 Európa-liga

elődöntő

2018/19

 Bajnokok Ligája

negyeddöntő

2017/18

 Bajnokok Ligája 

nyolcaddöntő

2016/17

Európa-liga

 döntő (győztes)

2015/16

 Bajnokok Ligája 

Európa-liga

csoportkör, 3. hely

nyolcaddöntő

2014/15 (nem indult egyik sorozatban sem)

 -

-

2013/14

Bajnokok Ligája

 negyeddöntő

Nagy a bizonytalanság az Old Traffordon

Ten Hag a szezonban kétszer is kitiltotta a sajtótájékoztatójáról a neki nem szimpatikus sajtóorgánumokat, mivel az érintett lapok szakemberei rendszeresen azt sugallták, nem működik jól a Manchester United és annak rendszere, márpedig ezzel a vezetőedző nem ért egyet. Ten Hagnak nem tetszett az sem, hogy sokan kínosnak nevezték a másodosztályú Coventry City elleni kínkeserves FA-kupa-elődöntős győzelmet, miközben az angol sajtóban folyamatosan a jövőjéről cikkeznek. 

Sir Jim Ratcliffe
Sir Jim Ratcliffe a háttérben már elkezdte a munkálatokat a United újbóli felvirágoztatása kapcsán
Fotó: AFP 

Az új társtulajdonos, Sir Jim Ratcliffe – december végén 25 százalékos részesedést vásárolt a klubban – bizalma és türelme állítólag fogytán van, és az ESPN információi szerint már egy kilenc névből álló listát – élén a Bayern Münchentől távozó Thomas Tuchellel és Löw Zsolttal – is felállított, akik a következő szezonban elfoglalhatják az Old Trafford kispadját. A találgatások azonban elsősorban a brit milliárdos üzletember hallgatásának köszönhetően indultak be. Vélhetően, ha a 71 éves Ratcliffe világosan leszögezte volna, hogy a ten Hag marad a következő szezonban is, akkor nem lenne kérdés a jövője. Ratcliffe azonban az elmúlt félévben rengeteg interjút adott, de holland menedzser sorsával kapcsolatban mindig nyitva hagyta a kérdést.

Miért kell kirúgni Ten Hagot?

Végső soron minden edzőt az eredmények alapján ítélnek meg, Erik ten Hag jövője pedig éppen ezért bizonytalan az Old Traffordon. A holland edző irányításával a United a hat BL-meccse alatt 15 gólt kapott – csupán a belga Royal Antwerp (17 gól) büszkélkedhetett ennél rosszabb mutatóval a Bajnokok Ligája csoportküzdelmei után. 

A Premier League-ben sem bír túl fényes mutatóval a holland, akivel 36 meccs alatt már 13-szor kapott ki a United, amivel új negatív rekordot állított fel a klub történetében. 

Ten Hag második idényében a United gyakorlatilag egyet lépett előre, egyet pedig hátra. 

776115890
Szoboszlai Dominik próbálja szerelni a United argentin támadóját, Alejadro Garnachót
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Annak ellenére, hogy a United jelenlegi kerete a valaha volt legdrágább, sem támadásban, sem védekezésben nem tartozik a bajnokság élcsapatai közé. Összesen 52 lőtt és 55 kapott gól a csapat mérlege, ami összehasonlítva a listavezető Arsenallal egészen döbbenetes. A legjobb gólkülönbséggel rendelkező londoniak 88-szor találtak be ebben a szezonban és csupán 28 gólt kaptak. 

A szezonban számtalanszor az utolsó pillanatban összeomló United gyatra teljesítménye egyfelől a játékosok, de sokkal inkább az edző felelőssége, mivel ő választja ki a játékosokat és az éppen aktuális taktikát. Ten Hag mindkettőben kudarcot vallott.

A United támadói az idei szezonban gyakorlatilag láthatatlanok a kapu előtt, amit jól mutat, hogy Rasmus Hojlund nyolcszor, míg Alejandro Garnacho és az előző szezonban 17 góllal a csapat házi gólkirálya, Marcus Rashford is mélyen tudása alatt teljesít ebben a szezonban, csupán hétszer voltak eredményesek. A középpálya sem dicsérhető túlzottan, a rengeteg eladott labda mellett rendre fegyelmezetlen védekezésben, ami miatt a sokat kritizált hátsó négyes rendre ki van szolgáltatva az ellenfelek kontratámadásainak.

Erik ten Hag
A szakértők és a szurkolók is elküldenék már a Manchester United bukott vezetőedzőjét az Old Traffordról
Fotó: AFP

Ten Hag taktikai döntései mellett az átigazolási tervei sem igazán ültek eddig. Ten Hag első idényében rendre olyan játékosok érkeztek a klubhoz, akikkel a holland edző már dolgozott együtt vagy ismerte őket Hollandiából. 2022 nyarán szerződtették Tyrell Malaciát, az argentin válogatott Lisandro Martínezt, az ötszörös BL-győztes Casemirót, míg a brazil Antonyért 95 millió eurót fizettek, ami minden bizonnyal a Premier League-történetének egyik leginkább túlárazott átigazolása, amelyben a játékos tudása korántsem arányos a valós képességeivel. A brazil szélső magas ára miatt voltak fenntartásai a vezetőségnek, de a klub végül úgy döntött, hogy mindenben támogatja ten Hag első nyári átigazolási terveit. A vezetőség félelme aztán beigazolódott, hiszen Antony az idei szezonban csupán egyszer volt eredményes a szezonban, de honfitársa, a 32 éves Casemirónak sem fekszik az angol foci, legalábbis nem úgy játszik Angliában, mint tette azt néhány éve még a Real Madridban. 

Antony
A brazil Antony nem tudta beváltani a hozzáfűzőt reményeket
Fotó: AFP

André Onana, aki korábban az Ajaxban már volt ten Hag játékosa, szintén nem tudott megfelelni a magas elvárásoknak. A kameruni kapus 34 meccsen 51 gólt kapott, a Premier League-ben 72%-os a védési mutatója, míg a Bajnokok Ligájában 57%-os, ami borzalmasan gyenge. A gyenge eredményeken túl egy olyan edző számára, aki folyamatosan mellé nyúl az átigazolási piacon, és nem tudja motiválttá tenni a csapatát, csak a kirúgás lehet az egyetlen megoldás.

Botrányok és folyamatos problémák nehezítették ten Hag dolgát

A holland edzőnek amióta Manchesterbe érkezett, kis túlzással minden héten meg kell oldania valamilyen problémát, így pedig lehetetlen feladat eredményes csapatot építeni. Cristiano Ronaldo kirúgása után úgy tűnt, nyugalom költözött az Old Traffordra, azonban jött a nemi erőszakkal vádolt Mason Greenwood botránya, amit Antony kálváriája követett. Majd a holland edző a saját életét is megnehezítette, amikor tavaly szeptemberben kitette a csapatból Jadon Sanchót. Az angol válogatott szélső nem volt hajlandó bocsánatot kérni ten Hagtól, amiért kölcsönben a Borussia Dortmundhoz száműzték – a sors fintora, hogy Sancho BL-elődöntőbe jutott a német együttessel, a PSG elleni odavágón csapata legjobbja volt. Marcus Rashford pedig ebben a szezonban kétszer is összeveszett a holland edzővel. 

erik ten hag
Erik ten Hag kapcsolata Marcus Rashforddal is megromlott, aki csak árnyéka idén önmagának
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Azonban egyik felsorolt probléma sem volt nagyobb, vagy kártékonyabb mint a klub többségi tulajdonosainak, a szurkolók körében közutálatnak örvendő Glazer-családnak a ténykedései. A szurkolók nyugtalansága és folyamatos tiltakozása közepette kellett ten Hagnak csapatot építeni, ami lássuk be, nem egyszerű feladat, nem véletlen, hogy David Moyestól, Louis van Gaalon, José Mourinhón és Ole Gunnar Solskjaeron át Ralf Rangnickig több neves edző is kudarcot vallott.

erik ten hag
Az újabb megalázó vereségnek a holland edző sorsát befolyásoló következménye is lehet
Fotó: AFP

Ten Hag az első 100 manchesteri mérkőzésén 61 győzelmet tudott aratni. Érdekesség, hogy a holland győzelmi mutatója magasabb, mint Mikel Arteta és Jürgen Klopp hasonló időtávon produkált teljesítménye az Arsenal, illetve a Liverpool élén. Azonban Erik ten Hag meg van róla győződve, hogy a Manchester Unitednél végzett munkáját egészen másképp értékelnék, ha a kulcsjátékosaira sokkal gyakrabban számíthatott volna, szerinte ugyanis a sérülések jelentősen hátráltatták abban, hogy fejlődést tudjon elérni az Old Traffordon. 

Egyetlen csapat se lenne képes ennyi sérüléssel megbirkózni. Szerintem a maximum szintet hoztuk, ha figyelembe vesszük a játékosok rendelkezésre állását.

A szezon nagy részében nélkülözni voltunk kénytelenek számos kulcsemberünket. Amikor ezek a játékosok visszatérhettek januárban és februárban, akkor nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Még akkor is sokkal jobb produkciót tudtunk nyújtani, amikor ezek a játékosok közelében se voltak a maximális erőnléti állapotnak, de már a pályán tudtak lenni" – nyilatkozta ten Hag március elején a Sky Sportsnak, azóta viszont csupán az Everton és az utolsó Sheffield United ellen tudott bajnokit nyerni.

Coventry City v Manchester United - Emirates FA Cup Semi Final
A másodosztályú Coventry City ellen is bohócot csináltak magukból a manchesteri játékosok
Fotó: NurPhoto via AFP

Többek között Lisandro Martínez, Mason Mount, Casemiro, Luke Shaw, Anthony Martial és Tyrell Malacia sem állt sérülés miatt ten Hag rendelkezésére a szezon jelentős részében, de Rasmus Hojlund debütálása is csúszott, mivel a dán csatár hátproblémák miatt nem volt bevetető, márciusban pedig szintén sérülés miatt kellett egy hónapot kihagynia. A szezon hajrájára pedig gyakorlatilag nem maradt bevethető védője a Unitednek, miután Victor Lindelöf, Harry Maguire és Raphael Varane is megsérült. 

Összesen pedig több mint 60 különböző sérülés és betegség sújtotta a csapatot a szezonban.

A rengeteg érkező ellenére ten Hag nem tudta megszerezni legfőbb kiszemeltjeit, így például hiába egyezett meg a Barcelonával Frenkie de Jong átigazolása kapcsán, a holland edzőnek nem sikerült rávennie honfitársát, hogy költözzön az Old Traffordra. A tavaly nyári átigazolási időszakban pedig Harry Kane volt ten Hag első számú célpontja csatárposztra, de az angol válogatott támadó inkább a Bayern Münchenhez igazolt. 

Manchester United, Harry Maguire
A United védelme Harry Maguire-rel az élen nem igazán állt a helyzet magaslatán a szezon túlnyomó részében
Fotó: AFP

Ten Hag kinevezésének egyik pozitívuma, hogy a United hagyományaival összhangban a holland megadta a lehetőséget a fiatal játékosoknak. A 19 éves argentin Alejandro Garnacho és a 18 éves angol középpályás, Kobbie Mainoo is rendszeresen játéklehetőséghez jutott a szezonban. 

Mégis megúszhatja a kirúgást a Manchester United bukott edzője?

Sir Jim Ratcliffe a United vezetői csapatának nagyszabású átalakítását már meg is kezdte: Richard Arnold vezérigazgató, John Murtough futballigazgató, Cliff Baty pénzügyi igazgató és Patrick Steward jogtanácsos már mind távoztak pozíciójukból. Könnyen lehet, hogy az egyre nagyobb nyomás alatt dolgozó Erik ten Hag is hamarosan az új társtulajdonos reformjának áldozatává fog válni, ugyanis eddig még nem kapott egyértelmű támogatást a holland.

Erik ten Hag, Manchester United
Erik ten Hag és csapat megalázó vereséget szenvedett a Crystal Palace otthonában
Fotó: AFP

"Nem fogok nyilatkozni Erik ten Hagról, mert nem lenne helyénvaló ezt megtenni. De ha megnézzük azt a 11 évet, ami eltelt azóta, hogy David Gill és Sir Alex Ferguson lemondott, akkor egy egész sor edző volt, köztük néhány nagyon jó. És egyikük sem volt sikeres, egyikük sem húzta túl sokáig. Nem lehet az összes edzőt hibáztatni. Az egyetlen következtetés, amit levonhatunk az az, hogy nem működött a környezet, amelyben dolgoztak" – mondta Ratcliffe egy februári interjúban. Elképzelhető azonban, hogy a hétfői 4-0-s vereség után már másképp látja ten Hag helyzetét.

Mivel a Unitednek nem sikerült kvalifikálnia magát a Bajnokok Ligája következő szezonjára, így gyakorlatilag nehéz elképzelni olyan forgatókönyvet, miszerint nem rúgják ki az 54 éves edzőt a szezon végén. A csalódást keltő szezon legalábbis egyértelműen Erik ten Hag ellen szól.

 Ugyanakkor az esetleges menesztés költségei miatt előfordulhat, hogy a Unitednél inkább úgy döntenek, hogy még egy évig hagyják dolgozni a hollandot, akinek jövő nyáron jár le a szerződése az Old Traffordon. Az ESPN információi szerint a Unitednek nagyjából 14 millió fontba kerülne kirúgni Ten Hagot és csapatát, miközben 2025 nyarán ingyen válhatna meg tőle. Ha azt nézzük, hogy egy új edző kinevezése újabb 10-15 millió fontba kerülne, az már jelentős kiesés lenne egy olyan időszakban, amikor a United a túlköltekezések és az alacsony bevételek miatt nehezen tudja teljesíti a pénzügyi fair-play szabályait.

Bayern Munich - Eintracht Frankfurt, thomas tuchel
Thomas Tuchel lehet a United új edzője, ha kirúgják ten Hagot
Fotó: SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Az INEOS vezére, Sir Jim Ratcliffe korábban már leszögezte, hogy csökkenteni szeretné a Manchester United pénzügyi költekezését, ami az elmúlt években inkább tűnt pazarlásnak, mintsem gazdaságilag is jól átgondolt stratégiai lépésnek. Tehát, ha újabb súlyos tízmilliókat kellene egy esetleges edzőváltásra fordítania a vezetőségnek, az megnehezítené a klub nyári átigazolási terveit.

Azonban valószínűtlennek tűnik, hogy ten Hagot pusztán azért ne rúgnák ki, mert az elbocsátása komoly költségekkel járna. Sajtóhírek szerint Thomas Tuchel a legesélyesebb a United kispadjára, mivel Ratcliffe állítólag rajong a német szakemberért, aki mellett José Mourinho is elérhető lesz a nyáron, illetve a Brighton sikerkovácsa, Robert De Zerbi, a Sporting edzője, Rúben Amorim és a Portót irányító Sérgio Conceicao is felmerült, mint a Vörös Ördögök lehetséges új edzője. A Unitednek jót tenne egy edzőváltás, bár az elmúlt évek alapján a klub problémáit nem biztos, hogy egy új edző oldaná meg. 

machester united
A Manchester United jövőre biztosan nem lesz ott a Bajnokok Ligájában
Fotó: AFP

Ten Hag esetleges távozását azonban tovább erősíti, hogy sajtóhírek szerint a Bayern München képviselői felvették a kapcsolatot a holland szakember ügynökével, hogy vegye át a német csapat irányítását a nyártól, miközben korábbi csapata, az Ajax is szívesen látná újra a háromszoros holland bajnok edzőt.

Történelmi mélyponton a United

Az utóbbi hetekben komoly problémáik voltak Erik ten Hagéknak az idegenbeli bajnokikon, ugyanis azóta, hogy február 18-án idegenben megverték a Lutont, négy találkozóból egyszer sem nyertek vendégségben – a Manchester Citytől 3–1-re, a Chelsea-től 4–3-re kaptak ki, a Brentford otthonában 1–1-es, a Bournemouth-éban 2–2-es döntetlennel kellett beérjék. Majd hétfő este jött a Crystal Palace elleni bajnoki, ahol nagyon simán, 4-0-ra kaptak ki a Vörös Ördögök a Selhurst Parkban, ezzel elszenvedve a szezon egyik legsúlyosabb vereségét. 

Amellett, hogy a Palace története során először tudta oda-vissza legyőzni a bajnokságban a Unitedet, ten Hag-csapatával az a szégyen is előfordult, hogy minden sorozatot figyelembe véve már 81 gólt kapott, ami az 1976/77-es szezon óta a legtöbb.

A londoni zakóval eldőlt az is, hogy a nyolcadik helyen szerénykedő United sorsa a bajnokság hajrájára már nincs a saját kezében, és mivel a hatodik Newcastle Unitednek, valamint a hetedik Chelsea-nek is kedvezőbb a sorsolása, könnyen lehet, hogy még a nemzetközi kupaindulást sem sikerül kiharcolnia a csapatnak.

Crystal Palace, Manchester United
Súlyos hibák és totális összeomlás a Crystal Palace otthonában
Fotó: AFP

A Manchester United még a bajnoki címért küzdő Arsenallal, a nemzetközi kupaindulásért versengő Newcastle Uniteddel és a Brightonnal találkozik. Érdekesség, hogy Erik ten Hag csapata mindhárom együttestől kikapott ősszel. Az egyre türelmetlenebb United szurkolóknak pedig egyedül már csak az FA-kupa megnyerése jelenthetne némi vigaszt, igaz a döntőben címvédő városi rivális, a Manchester City csapatával találkozik, a forma alapján pedig nem a United számít favoritnak.

Az idei nyáron tehát komoly változások várhatóak a United háza táján – főleg, ha a csapat ismét trófea nélkül zárja a szezont. Mivel egy klubnál az új tulajdonosok általában az irányítás átvételétől számított egy éven belül a saját elképzeléseik szerint alakítják a klub menedzsmentjét és működését, így gyakorlatilag Ten Hag napjai meg vannak számlálva az Old Traffordon. A holland edző eredmények terén, igazolásokban és taktikában is megbukott Angliában, így még ha sikerülne is trófeával zárnia a pocsék szezont, őrültség lenne még egy évig hagyni a Manchester United kispadján.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Kapcsolódó cikkek:

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Manchester City 37 27 3 7 93-33 60 88
GY
GY
GY
GY
GY
2.
Arsenal 38 27 5 6 89-28 61 87
GY
GY
GY
GY
GY
3.
Liverpool 37 23 4 10 84-41 43 79
GY
V
D
GY
D
4.
Aston Villa 37 20 9 8 76-56 20 68
GY
GY
D
V
D
5.
Tottenham Hotspur 37 19 12 6 71-61 10 63
V
V
V
GY
V
6.
Chelsea 37 17 11 9 75-62 13 60
D
GY
GY
GY
GY
7.
Newcastle United 37 17 14 6 81-60 21 57
V
GY
GY
D
V
8.
Manchester United 37 17 14 6 55-58 -3 57
GY
D
V
V
GY
9.
West Ham United 37 14 13 10 59-71 -12 52
V
V
D
V
GY
10.
AFC Bournemouth 37 13 15 9 53-65 -12 48
V
GY
GY
V
V
Teljes lista