Vágólapra másolva!
A Blikk értesülése szerint Bognár György, a Magyar Kupa-döntőre készülő Paksi FC edzője a szezon végén távozik a Tolna megyei csapattól, és az MTK Budapest sportigazgatója lesz, függetlenül attól, hogy a fővárosi csapat ki tudja-e harcolni a bennmaradást az NB I utolsó fordulójában.

A Blikk úgy tudja, Bognár György a Kisvárda elleni meccs után már közölte a döntését a Paksi FC játékosaival, így a sikeredző kév után távozik a klubtól, amely az irányításával tavaly a negyedik helyen zárt az NB I-ben, most pedig az ötödik helyen áll és fennállása első Magyar Kupa-döntőjére készül.

Bognár György irányításával a Paks játssza a leglátványosabb focit az NB I-ben Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az MTK csapatát a Debrecen elleni sorsdöntő meccsre a megbízott vezetőedző, Horváth Dávid készíti fel, viszont a bennmaradástól függetlenül a következő szezonban Bognár György fia, a Paksi FC-nél másodedzőként dolgozó ifjabb Bognár György lesz a fővárosi csapat edzője.

Bognár György játékosként 1979 és 1988 között futballozott az MTK csapatában. 141 bajnoki mérkőzésen 16 gólt szerzett, és 1987-ben tagja volt a 29 év után bajnoki címet szerző kék-fehér csapatnak.

Edzőként a 2001/02- szezonban irányította az MTK csapatát. Akkor 22. fordulót követően az MTK 11 ponttal vezetett a bajnokságban, de a csapat hullámvölgybe került, így Bognár György 2002. április 24-én lemondott, a fővárosi csapat pedig a harmadik helyen végzett az NB I-ben.