Vágólapra másolva!
Egy informátor szerint az olimpiai bajnok Milák Kristóf a legtöbb edzését igazolatlanul kihagyja, amióta véget ért az úszó országos bajnokság.

Milák Kristóf egy év szünet után, április közepén versenyzett újra, a Duna Arénában zajló úszó országos bajnokságon. Időeredményei alapján azt lehetett megállapítani, hogy hasonló formában lehet, mint legnagyobb ellenfelei. Az olimpiai bajnok úszó 50, 100 és 200 méter gyorson, valamint 100 és 200 méter pillangón is nyert, 50 méter pillangón pedig második lett Szabó Szebasztián mögött. 

Milák Kristóf, úszás
Milák Kristóf öt arannyal és egy ezüsttel zárta az országos bajnokságot, de azóta ismét kihagyja a legtöbb edzését egy informátor szerint
Fotó: Filippo MONTEFORTE / AFP

Milák az ob-t megelőző tenerifei edzőtábor előtt másfél-két hónappal kezdte el a edzéseket, és elsősorban Zala György irányításával tornatermi felkészülést végzett akkor, amikor nem volt medencében. Ezzel kapcsolatban Virth Balázs cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint Milák "titokban" Ausztráliában készült volna, mint mondta, végig az olimpiai bronzérmes kenus segítségével tréningezett.

Milák Kristóf az elmúlt 38 edzéséből 32-ről igazolatlanul hiányzott

A Sportál egyik informátora azonban arról számolt be csütörtökön, hogy 

az úszó országos bajnokság befejezése óta megtartott 38 edzésből Milák Kristóf összesen 6-on jelent meg, a többi 32-ről igazolatlanul hiányzott.

Az úszó ob-t követően, a Magyar Úszó Szövetség elfogadta a két szövetségi kapitány, Sós Csaba és Gellért Gábor előterjesztését az olimpiát megelőző Európa-bajnoksággal kapcsolatban, a 33 főből álló listán akkor szerepelt Milák Kristóf, így elvileg ott lesz 50, 100 és 200 méteres pillangó-, valamint 50, 100 és 200 méteres gyorsúszásban is a júniusi belgrádi kontinensviadalon, majd a tervek szerint a párizsi olimpián is rajthoz áll az olimpiai bajnok magyar úszó. Kérdéses, hogy amennyiben valóban hiányzik a legtöbb edzéséről, akkor ez milyen hatással lesz a nyári teljesítményére.

Kapcsolódó cikkek