Gyurcsányék kezén a Városháza: A Gyurcsány-párti Nemes Gábor a munkavállalók ellen dolgozik

Vágólapra másolva!
A Gyurcsány-párti Nemes Gábor korábban a BKV igazgatóságában is megfordult, azonban nehéz ebből az időszakból bármilyen általa elért eredményt találni azon kívül, hogy rendszeresen a kormány ellen uszított. Az is kiderült, hogy ebben az időszakban már a munkáltatók érdekeit tartotta szem előtt, azt sem kifogásolta, hogy a BKV igazgatósága nullaszázalékos "béremelést" tartalmazó üzleti tervet fogadott el a 2021-es évre. Nemes Gábor is Gyurcsány Ferenc embere, csak azért van a városházán, hogy a baloldal vezérének érdekeit szolgálja ki, hiszen szakszervezetis múltja ellenére nem okozott számára gondot a munkavállalók parancsra történő megalázása.
Vágólapra másolva!

A Gyurcsány-párt konkrét párttagokat is delegált a Karácsony Gergely vezette főváros cégeihez felügyelőbizottsági, igazgatósági pozíciókba. Az egyik ilyen Nemes Gábor, aki a Budapesti Közlekedési Zrt. BKV igazgatósági tagságába ülhetett be 2019-ben. Ironikus, hogy Nemes így egy csapásra a munkavállalók érdekképviselőjéből átvedlett a másik oldal, a cégvezetés ágensévé, hiszen korábban hosszú ideig vezetett különböző közlekedési szakszervezeteket. 

Például egy évtizeden keresztül volt a BKV munkavállalóit is képviselő Városi Közlekedési Szakszervezetek Szövetségének az elnöke.

Nemes gyorsan beleélte magát a Gyurcsány Ferenc által kiosztott pozícióba, hiszen a BKV igazgatósága nullaszázalékos béremelést tartalmazó üzleti tervet fogadott el a 2021-es évre, ez ellen pedig Nemes egyáltalán nem tiltakozott. Érdemes felidézni, hogy még Nemes Gábor szakszervezeti vezetősége idején is felmerült, hogy nem kizárólag a tömegközlekedési dolgozók béremelése érdekében kardoskodott. Mint kiderült 2010 januárjában nem csak a dolgozók havi 16 ezer forintos fizetéselvonása ellen küzdöttek a BKV szakszervezetei. Sokkal többet, fejenként havi 400-800 ezer forintot buknak a szakszervezeti vezetők, ha a BKV kerül ki győztesen a bérharcból. Mások mellett Nemes Gábort – aki akkoriban a buszosok érdekvédelmi vezetője volt – is szembesítették ezzel az állítással, ám azt tagadta, hogy önös érdekből tiltakozott volna a dolgozókat érintő megvonások ellen. 

Bár a Gyurcsány-pártba történő 2018-as belépését Nemes Gábor úgy kommentálta, hogy „célja a szaktudását és tapasztalatát az eddiginél hatékonyabban érvényesíteni, s hiteles összekötőnek lenni a politika és a munka világa között”, azóta ennek nem sok jelét mutatta, hanem ehelyett gyakorlatilag futószalagon gyártja a kormányellenes kommünikéket. „Nemes Gábor: A kormány csődbe akarja vinni a budapesti tömegközlekedést”, „Nemes Gábor: önmagát buktatta le a fideszes „csinovnyik” prototípusa”, valamint „Nemes Gábor: A Fidesz az orbáni infláció idején is a külföldi érdekeket szolgálja ki a legújabb törvénytervezetében”, hogy csak néhányat említsünk a Gyurcsány-párti politikus honlapján listába szedett, gyűlöletkeltő közlemények közül. 

Bár az agitációban jeleskedő Nemes listás parlamenti mandátumhoz jutott a 2022-es választáson, egyéni körzetben még megméretnie sem sikerült magát. A tavalyi és a 2018-as országgyűlési voksoláson az indulásig sem jutott el, ugyanis mindkét esetben Vajda Zoltán (MSZP) javára kellett végül visszalépnie. Nemes Gábor a 2019-es önkormányzati választáson elindult közös baloldali polgármester-jelöltként a XVI. kerületben, ám az újrázó fideszes Kovács Péter közel 20 százaléknyi szavazataránnyal utasította maga mögé - írja a Magyar Nemzet.