Zelenszkij veszélyes, őrült terve miatt kezdődhet el a harmadik világháború

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.03.26., UkránOroszháború,
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet arról ír, hogy Ukrajna Joe Biden amerikai elnök adminisztrációjához fordult azzal a kéréssel, hogy szüntesse meg az Egyesült Államok által biztosított fegyverek használatára vonatkozó korlátozásokat az orosz területen lévő katonai célpontok elleni csapásokra.
Vágólapra másolva!

Korábban a nyugati média arról írt, hogy Ukrajna partnerei nem adtak engedélyt Kijevnek arra, hogy a rendelkezésre bocsátott fegyvereket orosz terület elleni támadásokhoz használja - erről az RBC-Ukrajna számolt be a The Wall Street Journalra hivatkozva. Közben David Cameron brit védelmi miniszter nemrégiben közleményben jegyezte meg, hogy az ukrán félnek joga van csapást mérni Oroszországra a London által biztosított fegyverekkel, teszi hozzá a lap Magyar Nemzet szerint.

Zelenszkij
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök világháborút akar
Fotó: X

A lap a The Wall Street Journalra hivatkozva hozzáteszi, hogy amerikai tisztviselők elismerték, valóban érkezett egy ilyen kérés az Egyesült Államok kormányához. Kijev azt is kérte Washingtontól, hogy segítsen azonosítani az ukrán fegyverekkel támadandó célpontokat - teszik hozzá. A napokban tett látogatást Kijevben az amerikai külügyminiszter és Soros György amerikai baloldali oligarcha fia, Alex is.