Besurranó tolvaj garázdálkodott egy budapesti kórházban - videó

Kórtermekben fosztogatott, Kórtermekbenfosztogatott, budai kórház, budaikórház, 2024.04.23.
A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt 36 éves férfit, aki 2024. április 23-án, éjjel besurrant egy budai kórházba és a kórtermekből az alvó betegek mellől elemelte a sértettek mobiltelefonjait
Fotó: Youtube/Magyarország Ügyészsége
Vágólapra másolva!
Gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a budapesti férfit, aki egy budapesti kórház több kórtermébe is besurrant, és alvó betegektől lopott telefont közel 200 ezer forintos értékben.
Vágólapra másolva!

A férfi április 23-án éjszaka 

besurrant egy budai kórház több kórtermébe, és elvette az alvó betegek mobiltelefonjait, majd az összesen 175.000 forintnyi zsákmánnyal távozott a kórházból.

A rendőrök azonban 

már másnap hajnalban lecsaptak rá és őrizetbe vették,

a nála talált telefonokat lefoglalták és visszaadták a tulajdonosoknak, ezáltal a kár megtérült.

Az ügyészség a férfit az elkövetéstől számított 3 napon belül a férfit bíróság elé állította, ahol kifosztás miatt 3 év börtönre ítélték.

Az ítélet nem jogerős, mert a férfi és ügyvédje enyhítés érdekében fellebbezett, így jelenleg letartóztatásban várja a másodfokú bíróság ítélethirdetését.

Egy fiatal nő néhány évvel ezelőtt debreceni kórházakban lopott meg több beteget különféle módszerekkel:

egy idős asszonynak elterelte a figyelmét, majd egy telefont és többezer forintot emelt el a táskájából. Egy férfi hátizsákját pedig az idő alatt lopta el, amíg az a mosdóban volt.

A fiatal nőt végül letartóztatták, melynek során kiderült, hogy korábban már többször is fosztott ki kórházban fekvő, idős, alvó embereket.

Egy nő pedig a nógrádi kórház sürgősségi osztályára surrant be, majd kifosztott egy fekvőbeteget.

 Amíg a férfi aludt, a nő elemelte az ágya mellett lévő táskáját a benne lévő pénzzel és értékekkel együtt. A táskát azonban az iratokkal együtt a kórház egyik szemetesébe dobta. Az ellopott pénz nagy részét, a bankkártyákat és az iratokat a rendőrök a nyomozás során megtalálták, és visszaadták a tulajdonosnak.

Szintén alvó betegeket fosztott ki egy dunaújvárosi férfi Kalocsán

 a helyi kórházban, azonban épp az egyik férfi bőr pénztárcáját akarta zsebre tenni, amikor a páciens felriadt, és tetten érte. A férfit végül egy közeli buszmegállóban fogták el, és megtalálták nála a lopott értékeket. Mint kiderült, két nappal a kórházba való besurranása előtt egy másik lopás miatt hallgatták ki.

Egy szentesi kórházban pedig egy ápolóként dolgozó férfi sorra fosztotta ki idős betegeit,

 emellett 170 ezer forintnyi értékben lopott egészségügyi eszközöket munkahelyéről.