Földönkívülieket találhat a NASA, ezért papokat keresnek

NGC 2014 NGC 2020 space TOPSHOTS Horizontal
A handout photo made available by the European Space Agency on April 24, 2020 shows one of the most photogenic examples of the many turbulent stellar nurseries the NASA/ESA Hubble Space Telescope has observed during its 30-year lifetime. - The portrait features the giant nebula NGC 2014 and its neighbour NGC 2020 which together form part of a vast star-forming region in the Large Magellanic Cloud, a satellite galaxy of the Milky Way, approximately 163 000 light-years away. (Photo by - / various sources / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /EUROPEAN SPACE AGENCY/HUBBLE/NASA" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
A NASA, az amerikai űrkutatási és űrrepülési kormányzati ügynökség lelkészeket és teológusokat vesz fel, hogy segítsenek megértetni, hogyan reagálhatnak az emberek arra az esetleges bejelentésre, hogy más bolygókon is találtak intelligens élet nyomaira - írja többek között a The Times. Azaz, ami tulajdonképpen a lényeg: a NASA egyáltalán nem zárja ki, hogy úgymond földönkívülieket találhatnak.
Vágólapra másolva!

A portál arról tudósít, hogy az ügynökség az ausztrál származású Andrew Davison lelkészt vette fel, továbbá 23 teológust vett állományba.

Davison lelkész - akinek Asztrobiológia és keresztény doktrína című könyve 2022-ben jelenik meg - a teológusokkal együtt részt vesz a NASA és a Princeton Egyetem közös projektjében, amely a földön kívüli élet esetleges azonosításakor várható emberi és egyházi reakciókat vizsgálja.

Az Európai Űrügynökség (ESA) által közreadott képen az Arianespace európai űrkutatási vállalat Ariane 5-ös hordozórakétájával felbocsátják a James Webb-űrteleszkópot az ESA Francia Guyana-i Kourouban lévő indítóállomásáról 2021. december 25-én. Az amerikai űrhajózási és űrkutatási hivatal, a NASA második igazgatójáról elnevezett James Webb a valaha tervezett legnagyobb űrteleszkóp. Az 1990-ben indított Hubble űrteleszkóp utódjának szánt eszköz a világegyetem legkorábbi korszakát fogja feltárni. Forrás: MTI/EPA/ESA/CNES/Arianespace/Jm Guillon

A Western Times hírportál szerint a projekt időszerű. A James Webb űrteleszkópnak, amelyet karácsonykor lőttek fel sikeresen, megvan a képessége arra, hogy nagyon távoli csillagokat és bolygórendszereket, valamint az élet eredetét tanulmányozza és elemezze, abból a szempontból is, hogy vajon alkalmasak-e emberi életre.

A portál idézi Carl Pilchert, a NASA asztrobiológiai intézetének volt vezetőjét, aki szerint annak a feltételezése, hogy a világegyetemben sehol másutt nincs élet,

A lelkészek és teológusok segítségével most a NASA és a Princeton Egyetem azt is vizsgálja, hogy a különböző vallások hogyan tehetik magukévá és illeszthetik tanításaikba a földön kívüli élet lehetőségét.

A munkában keresztény, muszlim és zsidó vallástudósok és gyakorló papok vesznek részt.