Ha a hétvégén egy finom csemegére vágyik, nézze meg ezt az egyszerű receptet

Vágólapra másolva!
Mindannyian megérdemeljük, hogy időnként kényeztessük magunkat és semmi sem jobb egy házi készítésű süteménynél. A répatorta elkészítése nevetségesen egyszerű, ha megvan a megfelelő recept és Jamie Olivernek köszönhetően fél órán belül leülhetünk egy szelet friss répatorta társaságában a kedvenc sorozatunk elé.
Vágólapra másolva!

Sok süteményreceptnél sok időre van szükség az előkészületekhez és a sütéshez. Több edényt és serpenyőt igényel, amit már általában nincs energiánk elmosni, így ritkán állunk neki ezeknek. Ezzel a "sodort répatorta" recepttel mindössze 

15 percre van szüksége a sütemény elkészítésére: egy tepsi, 12 perc sütési idő és egy konyhai robotgép mindössze, amire szükségünk van.

 

RÉPATORTA SZELET MASCARPONÉS KRÉMMEL ÉS MARCIPÁNRÉPÁCSKÁVAL
RÉPATORTA SZELET MASCARPONÉS KRÉMMEL ÉS MARCIPÁNRÉPÁCSKÁVAL
Fotó: Mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 200 g sárgarépa
  • 180 g könnyű krémsajt
  • 100 g  élesztővel dúsított liszt
  • 100 g fehér csokoládé
  • 100 g barna cukor (plusz két evőkanál a szóráshoz)
  • 3 db tojás
  • 3 db gyömbér golyó (vagy reszelt gyömbér)
  • 1 db citrom
  • Olívaolaj

Elkészítés:

Mindenek előtt kapcsoljuk be a sütőt és melegítsük elő 180 Celsius-fokra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral és olajozzuk ki. Ezután mossuk meg a sárgarépát, majd vágjuk félbe és tegyük egy konyhai robotgépbe - pépesítsük, amíg sűrű péppé nem válik. A barna cukrot, a lisztet és a tojást tegyük egy tálba, keverjük össze, majd reszeljük bele a citromhéjat, és adjunk hozzá három evőkanál olívaolajat. A pépes répát hozzáadva dolgozzuk simára a tésztát. A kapott masszát öntsük a tepsibe és süssük 12 percig. Ha kész a tészta, borítsuk ki konyharuhára és tekerjük fel a kapott piskótát, majd hagyjuk hűlni.

Amíg a göngyöleg hűl, a fehér csoki felét olvasszuk fel a mikróban egy tálban, majd a gyömbért, a citrom levét és a krémsajtot keverjük össze homogén masszává. Ha kihűlt a piskóta, szórjuk meg cukorral és öntsük rá a csokis krémet.

Tálaláskor kenjük meg a piskótát gyömbérsziruppal és reszeljük rá a maradék fehér csokit. 

Ha szeretünk kísérletezni, a répatorta tésztájába tehetünk datolyát is, ami megbolondítja a közel-keleti ízvilággal. A fehér csokis krémet kiválthatjuk mascarponés vanília krémmel is, ami lágyabb ízvilágot kölcsönöz a süteménynek és elfedi a zöldség utóízét.

Ünnepekre bátran felturbózhatjuk a süteményt. Az őrölt dió különleges ízt ad a piskótának, és ha az olvasztott fehér csokit is belekeverjük, egy igazán különleges, karácsonyi édességet kapunk.

(Mirror)