Vágólapra másolva!
Fogadási botrány miatt letartóztatták az ausztrál élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Macarthur FC három játékosát, köztük a csapatkapitány, a mexikói Ulises Dávila ellen is vádat emeltek.

Az NSW vizsgálatot indított a sárga lapok állítólagos manipulálása ügyében. 

Macarthur FC v Brisbane Roar - A-League Mens, Ulises Dávila
A csapatkapitány, Ulises Dávila és több csapattársa is érintett a fogadásai botrányban 
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Izhar Khan/NurPhoto

A rendőrség azt állítja, hogy a nyomozók 

leleplezték a 33 éves középpályást, Ulises Dávilát, aki utasítást kapott egy – vélhetően Dél-Amerikában tartózkodó – férfitól, hogy legyenek sárga lapok az A-liga mérkőzéseinek bizonyos szakaszaiban.

A csalások tavaly november 24. és december 9. közötti meccseken történtek -írja az abc.net.au.

Dávila sárga lapot kapott a Melbourne Victory elleni november 24-i találkozón, és egy másik sárga lapot pedig a december 9-i, Sydney FC elleni mérkőzésén szedte össze. A hírek szerint idén április 20. és május 4. között is történtek sikertelen kísérletek.

A játékosoknak 10 ezer dollárt fizettek sárga lapért, állítja a rendőrség. A nyomozók Sydneyben öt házkutatási parancsot hajtottak végre, és letartóztatták Dávilát South Coogee-ben.

„Bár 10 000 dollár nagy pénznek tűnhet egy fiatal sportoló számára, ez hihetetlenül jelentéktelen összeg, ha figyelembe vesszük, hogy milyen károkat okoz, ha elítélik őket. Ezek a játékosok ráadásul eljátszották a szurkolóik bizalmát."

A rendőrség azt is közölte, hogy a letartóztatott három játékoson kívül még egy olyan játékost keresnek, aki jelenleg Ausztrálián kívül tartózkodik.

Az NSW Bűnüldözési Parancsnokságának felügyelője, Peter Faux elmondta, hogy a nyomozók nem azonosítottak fogadásokat Ausztráliában, elsősorban Dél-Amerikában történtek meg ezek.

"Több százezer dollárt fizetnek ki azzal a meccsel kapcsolatban, amelyen állításunk szerint ez történt"

 - mondta.

Faux felügyelő elmondása szerint jelenleg nincs más bizonyíték vagy utalás arra, hogy az A-ligán belül bármely más klub is érintett lenne a csalásban.

Dávilát számos szabálysértéssel miatt vádolják. Mindhárom megvádolt játékos óvadékot kapott, így egy későbbi időpontban fognak bíróság elé állni.  A klubot "sokkolták a letartóztatások".

"Játékunk tisztasága egy alappillér, szorosan együttműködünk az összes érintett szervezettel ez ügyben" - írta a klub a közleményében.

A nyomozás jelenleg is folyamatban van.