Vágólapra másolva!
Franciaországban egy női U19-es kerékpárversenyen Amandine Muller elképesztően balszerencsés volt, ugyanis az egyik csapat autója elütötte, majd a mögötte haladó ellenfele már nem tudott időben lefékezni, így áthajtott rajta.

Döbbenetes baleset az U19-es kerékpárversenyen

A Grand Est versenyzője hihetetlenül balszerencsés volt a vasárnapi viadalon: az Auvergne-Rhone-Alpes csapatának autója elütötte, ezt követően pedig a földön fekvő biciklistán áthajtott a mögötte haladó riválisa. Az autót vezető Julien Guiborel csapatfőnök éppen a saját versenyzőjével, Celia Gery-vel beszélgetett, így egyikük sem vette észre, hogy Muller kissé jobbra mozdult, ezt követően pedig már elkerülhetetlen volt a baleset.

Muller és Gery három perces előnnyel haladtak az élen 31 kilométerrel a verseny vége előtt, amikor bekövetkezett a balszerencsés ütközés. Végül mindkét kerékpáros folytatni tudta a viadalt, Gery lett a győztes a második Muller előtt, aki 42 másodperccel ért célba riválisa mögött. "Inkább ijesztő volt, mintsem súlyos, de szerencsére gyorsan tudtuk folytatni a versenyt. Sajnálatos, hogy ez történt" - mondta a győztes a verseny után.

Sajnos ez a szörnyű eset elveszi a győzelem örömét. Még rosszabbul éreztem volna magam, ha Amandine nem végzett volna a második helyen. Nem tudok elégszer bocsánatot kérni mindkettőjüktől" -

nyilatkozta az autót vezető Guiborel, aki nem volt eléggé körültekintő és az ő figyelmetlensége miatt következett be a sokkoló baleset.

Kapcsolódó cikkek