Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott egy sokáig emlékezetes mérkőzésen saját közönsége előtt tudta hosszabbítást követően 3-2-re legyőzni Olaszországot, így a saját kezében tartotta a sorsát a feljutást illetően. A győztes gólt szerző Varga Balázs elárulta, alig emlékszik az utolsó másodpercekben történtekre.

Szinten minden évre jut egy magyar hokicsoda, ennek napja idén péntekre esett, amikor a magyar csapat egy ezúttal valóban drámai meccsen hosszabbítás után 3-2-re legyőzte az olaszokat, méghozzá idegenben, Bolzanóban. Így a Divízió I/A világbajnokság utolsó fordulója előtt Don MacAdam csapatának így a saját kezében maradt az esélye, hogy kiharcolja a feljutást az elitbe.

A meccs után a hosszabbítás két hőse, a gólpasszt adó Hári János és a győztes találatot szerző Varga Balázs is nyilatkozott a Metropol helyszínen tartózkodó munkatársának.

"Nagyon jó meccset láthattak a szurkolók, sok helyzettel, küzdős, fizikális hokival, jó kapusteljesítményekkel. 

Öröm volt játszani, szerintem a magyar szurkolók túlnőttek az olaszokon, óriási hangulatban játszottunk.

 A döntetlen igazságos volt, talán egy picit több helyzetet alakítottak ki, mint mi, viszont a hosszabbítás egy olyan műfaj, ahol bárki nyerhet. A lényeg, hogy miénk lett a két pont" - fogalmazott a lapnak Hári.

jégkorong, magyar jégkorong-válogatott, Hári János, Varga Balázs
Hári, Varga és Stipsicz ünnepel az első magyar gólt szerző Sofron Istvánnal (szemben)
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hári átadását Varga Balázs váltotta gólra a hosszabbításban. A nap hőse elárulta, igazából vissza kell néznie a gólját, mert akkora extázisba esett, hogy pontosan nem emlékszik rá.

"Az egész meccsen tudtunk nyomást gyakorolni rájuk, és igazából csak a mi kis hibáinkból tudtak gólt szerezni. Erre szombaton oda kell figyelni, hogy ne legyen ennyi kiállítás. 

Vissza kell néznem a gólt, mert csak arra emlékszem, hogy beütöttem a korongot, aztán az összes magyar szurkolót néztem, ami felejthetetlen élmény volt.

 Megkaptam Stipsicztől a korongot, aztán láttam, hogy kettő az egyben vagyunk Janival. Mindenki egymásért küzd, közös a célunk." - fogalmazott Varga.

A magyar csapatra tehát még egy utolsó nagy erőpróba vár: a biztos feljutásért azt a Szlovéniát kellene legyőzni szombaton 19.30-tól, amelyiket vb-meccsen még soha nem tudott megverni a magyar csapat, viszont már kivívta az elitbe jutást. De az is lehet, hogy mire elkezdődik a  meccs, a magyar csapat már az elit tagjának mondhatja magát.

Kapcsolódó cikkek: