Nem várt hősei lettek az F1-es Miami Nagydíj sprintfutamának

Vágólapra másolva!
Az év második Forma-1-es sprintfutamát a Red Bull holland pilótája, Max Verstappen nyerte. A Miami Nagydíj sprintjének elején a biztonsági autóra is szükség volt, az etap során pedig Daniel Ricciardo, Kevin Magnussen és Cunoda Juki volt a főszerepben.

A Miami Nagydíj sprintfutamán már a rajt előtt voltak izgalmak, hiszen ahogy a pilóták kijöttek volna a rajtrácsra a garázsból, Charles Leclerc és Esteban Ocon autója összeütközött, így mindkét járművet szerelni kell a rajtot megelőző percekben. Végül mindenki el tudott indulni, az élről induló Max Verstappen könnyedén megőrizte az első helyet Leclerc előtt a start után. A rajtot követően viszont máris szükség volt a biztonsági autóra, hiszen Lando Norris összeütközött az Aston Martinokkal és kiesett, ahogy Lance Stroll is feladta a versenyt, Fernando Alonso pedig a mezőny végére esett vissza.

Forma-1, Miami Nagydíj, 2024, sprintfutam, rajt
Max Verstappen végig vezette a Miami Nagydíj sprintfutamát
Fotó: Jim WATSON / AFP

Verstappen az F1-es Miami Nagydíj sprintfutamának újraindítása után sem került bajba

A negyedik körben újraindult a sprintverseny, ekkor gond nélkül eljöttek a pilóták, Daniel Ricciardo egy ideig még őrizte az első rajt során megszerzett harmadik helyét, de aztán Sergio Pérez visszaelőzte őt – ám többen már a hősies védekezésének köszönhetően nem tudtak elmenni az ausztrál mellett. Az autója egyensúlyára és tapadására is panaszkodó Verstappen a problémái ellenére hamar kiautózott bő másfél másodperces előnyt, és Leclerc második helye sem volt veszélyben. A sprint folytatásában az izgalmakat az okozta, hogy 

Lewis Hamilton támadta a két Haast az utolsó pontszerző helyekért, de Kevin Magnussen keményen védekezett a brittel szemben – túlzottan is, ugyanis kétszer 10 másodperces büntetést osztottak ki a dánnak. 

Ráadásul Hamiltont is vizsgálták, amiért túl gyorsan hajtott a bokszutcában a biztonsági autós fázis alatt. Cunoda Juki végül mindkettejüket megelőzte a pályán, így úgy tűnt, a büntetés nem befolyásolja a pontszerzést, de az utolsó körben Hamilton visszaelőzte a japánt, így ő ért célba nyolcadikként. Ám közvetlenül a leintés után megszületett a döntés, hogy Hamilton is időbüntetést kap, így végül mégis Cunodáé lett az egy pont.

Az élmezőnyben a hajrában már nem történt változás, így

Verstappen, Leclerc, Pérez, Ricciardo, Sainz, Piastri, Hülkenberg és Cunoda szerzett pontot a miami sprinten. 

Max Verstappen pályafutása során kilencedik alkalommal nyert sprintversenyt a Forma-1-ben.

Az F1-es Miami Nagydíj hétvégéje magyar idő szerint szombaton 22 órától a vasárnapi verseny rajtrácsát meghatározó időmérővel folytatódik. Az 57 körös versenyre vasárnap, magyar idő szerint 22 órától kerül majd sor.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek