Rendkívüli bejelentést tett Putyin, senki nem mert ellenkezni vele

Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Putyin rámutatott a költségvetési politika realista megközelítésének fontosságára Oroszországban.
Vágólapra másolva!

Az év eleji oroszországi gazdasági eredmények a várakozások felett alakultak - közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök. Alapvetően fontos, hogy Oroszországban a költségvetési politikában rendkívül reális megközelítést alkalmazzunk. Ezt Vlagyimir Putyin orosz elnök jelentette ki május 3-án egy videokonferencián. Az államfő elmondta, hogy az Orosz Föderáció költségvetési terveit meghatározott költségvetési szabályok mentén kell elkészíteni.

Alapvetően fontos számunkra, hogy a költségvetési politika területén felelős, kiegyensúlyozott, rendkívül reális megközelítést tartsunk fenn, beleértve az ország fő pénzügyi dokumentumának költségvetési szabályok alapján történő tervezését

 - mutatott rá az orosz elnök. A megbeszélésen a 2030-ig tartó időszakra vonatkozó terveket beszélték át Oroszország vezetői. Putyin emlékeztetett arra, hogy a legutóbbi gazdasági témájú ülésen az ország társadalmi-gazdasági fejlődési előrejelzéséről volt szó, amely "az állami programok és projektek kidolgozásának, finanszírozásának és gyakorlati megvalósításának alapja".

Az orosz elnök videókonferenciát tartott május 3-án.

Korábban, április 27-én az orosz államfő egy gazdasági ülésen azt mondta, hogy a 2024 elejére vonatkozó makrogazdasági mutatók meghaladták az előrejelzéseket. 

Megjegyezte, hogy az Orosz Föderációban lassul az infláció és ez a feldolgozóipar gyorsuló ütemű fejlődésének köszönhető. Az előrejelzések szerint évi 2,3-2,4%-os GDP-növekedés lesz Oroszországban a következő három évben. Emellett kijelentették azt is, hogy az orosz gazdaság magabiztosan alkalmazkodik a külső kihívásokhoz és megoldja a nemzeti feladatokat - írja az iz.ru.

Putyin szerint az Ukrajnának szánt amerikai segélycsomag Oroszország győzelmében az utolsó korlátozó tényező. A magas rangú ukrán hírszerzőtiszt szerint Ukrajna nem tudja legyőzni Oroszországot, tárgyalnia kell Moszkvával.