Rejtélyes módon halt meg egy túrázó az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Egy kaliforniai férfi meghalt, miután 91 métert zuhant egy oregoni túraútvonalon. A férfi a feleségével túrázott, majd a nő visszasétált az autójukhoz - közölték a hatóságok.
Vágólapra másolva!

A Natural Bridges tengerparti ösvény egy híres túraútvonal, amely az Egyesült Államok nyugati részén fekszik a Colorado folyó közelében. 

A 69 éves Richard Ehrhart vasárnap itt túrázott feleségével, Susan Kimurával. A seriffhivatal közleménye szerint a nő azt mondta a vallomásában, hogy az ösvényen szétváltak, és ő visszatért az autójukhoz és ott várakozott. A seriffhivatal helyi idő szerint délután 14 óra 35 perc körül kapott egy bejelentést, arról hogy 

láttak egy halottnak tűnő embert a túraösvény alatti sziklákon. 

A helyszínre érkező kutató - mentő csapat két tagja leereszkedett a 91 méteres mélységbe, de a férfi már nem élt. Richard Ehrhart holttestét visszavitték az ösvényre és hívtak egy lelkészt, aki támogatást nyújtott az áldozat feleségének, amikor elmondták neki a halálhírt. Egyelőre nem tudni, miért válhatott külön a házaspár és azt se, hogy mi történhetett pontosan Richarddal.

Az oregoni rendőrség vizsgálatot indított ügyben - írja a CBS. Az amerikai hatóságok közleményt adtak ki a túrázás veszélyeiről. Ahogy az Origo is beszámolt róla több utazási iroda és turisztikai látványosság fogott össze, hogy az extrém helyeken szelfizés veszélyeire figyelmeztessenek. Április közepén szelfizés közben a halálba zuhant egy sikeres kozmetikus. A túrázás veszélyes sport, főleg ha extrém körülmények között kirándulunk. Egy magyar turista megcsúszott és a halálba zuhant az Alpokban. Februárban pedig szintén az Alpokban egy holland család zuhant a mélybe.