Teljes a pánik Németországban: orosz támadást várnak

President of the EU Parliament Metsola visiting Berlin Federal Government EU --- DIP Horizontal POLITICS PARLIAMENT
Olaf Scholz
Vágólapra másolva!
Boris Pistorius német védelmi miniszter a múlt héten egy Oroszország elleni háború veszélyeire hívta fel a figyelmet, a kijelentés pedig nagy hatással volt a német állampolgárokra. Egy 1000 fő részvételével elvégzett INSA-felmérésből ugyanis kiderült, hogy a válaszadók egy jelentős részét, 46 százalékát aggodalommal tölti el az a gondolat, hogy a közeljövőben eszkalálódhat a háborús konfliktus, ezért sokan már élelmiszereket és vízkészletet kezdtek el raktározni maguknak - írta meg a Bild. 
Vágólapra másolva!

Meglepő módon leginkább a kormánypárti szavazók tartanak egy háború veszélyétől (55 százalék) a CDU-szavazók 54 százalékával szemben. A Wagenknecht-párt és az AfD támogatói látják a legkisebb háborús veszélyt.

A közelmúltban, többek között Svédországban és Norvégiában is felszólították már arra a lakosságot, hogy háború esetére raktározzanak be magánkészletekkel.

 

Németországban a válaszadók 39 százaléka már megtette a kezdőlépést ebbe az irányba a felmérés szerint.

 

A Szövetségi Katasztrófavédelmi és Polgári Védelmi Hivatal (BBK) már régóta ajánlja, hogy készletezzenek élelmiszerrel, vízzel, higiéniai termékekkel, elsősegélycsomaggal és kempingfelszereléssel.

A felmérésből az is kiderült, hogy csak minden hatodik válaszadó tudja, hol találna menedéket egy esetleges támadás (pl. rakétatámadás) esetén. A német lap szerint ez valószínűleg főként azért van így, mert Németországban a még meglévő közel 600 légvédelmi óvóhely közül jelenleg egy sem működik.

Szijjártó Péter: A háborúnak véget kell vetni! - képek http://www.origo.hu/nagyvilag/20240129-szijjarto-a-haborunak-veget-kell-vetni-kepek.htmlKiderült mikor törhet ki a harmadik világháború, itt vannak a kegyetlen részletekhttp://www.origo.hu/nagyvilag/20240129-harmadik-vilaghaborus-bejelentest-tett-egy-natovezeto.htmlOroszország a harmadik világháborúról üzent a NATO-nakhttp://www.origo.hu/nagyvilag/20240127-oroszorszag-uzent-a-natonak-a-harmadik-vilaghaborurol-van-szo-vjacseszlav-volodin.htmlItt a legújabb orosz háborús bejelentés http://www.origo.hu/nagyvilag/20240125-orosz-kemfonok-moszkva-nem-adja-fel-a-kulonleges-hadmuvelet-celjainak-elereset.htmlFegyverkeznek a németek, háborúra készülnekhttp://www.origo.hu/nagyvilag/20240124-felelmetes-hir-erkezett-haborura-keszulhet-nemetorszag.html