Fényes nappal lőttek le egy embert a New York-i metrón

brooklyni metró  NYPD Increases Security In Subway Stations After Brooklyn Shooting GettyImageRank2 Color Image new york city police department travel mta subway union square - new york city new york city Horizontal
NEW YORK, NEW YORK - APRIL 12: Members of the NYPD investigate an incident on an uptown 4 subway after an emergency brake was pulled near Union Square on April 12, 2022 in New York City. The NYPD and other security agencies are on heightened alert after multiple people were injured when a gunman opened fire and released smoke devices at the 36th Street and Fourth Avenue station in the Sunset Park neighborhood earlier in the day. Alexi J. Rosenfeld/Getty Images/AFP (Photo by Alexi Rosenfeld / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A The Guardian számolt be róla, hogy a New York-i rendőrség nyomozást indított Daniel Enriquez vasárnap délelőtt történt halála ügyében. A férfit egy ismeretlen tettes lőtte le egy forgalmas metrószerelvényen, az emberek sokaságának a szeme láttára.
Vágólapra másolva!

A kegyetlen gyilkosság egy New Yorki-i földalattin történt vasárnap reggel, a Manhattan-híd közelében amely Manhattan alsó részét (Canal Street) köti össze Brooklynnal (Flatbush Avenue). A szemtanúk elmondása szerint a támadás nem volt provokált. Így nem kizárt, hogy a merénylet egy véres leszámolás volt.

Az incidens délelőtt 11:40-kor történt a város egy forgalmas vonalán, amely ebben az idősávban általában zsúfolt családokkal és turistákkal.

A New York-i rendőrség vezetője, Kenneth Corey úgy nyilatkozott, hogy a kamerefelvételek, valamint a szemtanúk tanúsága szerint a gyilkosság az utolsó kocsiban történt, ahol a merénylő hirtelen egy fegyvert vett elő, és közvetlen közelről lőtt rá az áldozatára. A 48 éves brooklyni férfi később a kórházban belehalt sérüléseibe. A fegyveres a manhattani Canal Street állomáson elmenekült, és a rendőrség azóta is keresi.

A képen a brooklyni metró egy szerelvénye látható Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Alexi Rosenfeld

Eric Adams New York-i polgármester, egykori rendőrkapitány idén lépett a hivatalba, és céljának tűzte ki, hogy minél biztonságosabbá tegye a „Nagy Almát". Eddig azonban úgy tűnik, hogy nem járt sikerrel, ugyanis igazgatásának első pár hónapjában már több nagy horderejű, erőszakos incidens is történt. A mostanit megelőzően, még nincs egy hónapja, hogy egy másik metrószerelvényen is lövöldözés történt.