Déri Tibor a furcsa körülmények között vásárolt lakásáról beszélt - videó

Vágólapra másolva!
A Momentumból kilépett, majd a Gyurcsány-párt frakcióba átülő politikus váratlanul jelentette be még két éve, éppen a ciklus közepén, hogy nem indul újra a polgármesteri székért.
Vágólapra másolva!

Meglehetősen furcsa körülmények lengik körbe az újpesti polgármesteri széket még a Momentum színeiben elnyerő Déri Tibor két évvel ezelőtti ingatlaneladását. Apró részlet, hogy ebben az időszakban, éppen a választási ciklus közepén be is jelentette, hogy kilép pártjából, majd ezzel együtt jelezte, a fővárosi közgyűlésben átül a Gyurcsány-párt frakciójába. A Pestisrácok. hu írta meg, hogy a polgármesternek egy régebbi újpesti társasházban volt lakása, amit 2022-ben eladott.

A lakást egy zuglói cég vette meg, aminek a felügyelőbizottsági elnöke egy bizonyos Haraszti Gábor ügyvéd. Ugyanez a Haraszti Gábor pedig oszlopos tagja annak az ügyvédi irodának, ami szerződésben áll a Déri Tibor vezette újpesti önkormányzattal. A hírek szerint nem sokkal azt követően, hogy Déri Tibortól megvették az ingatlant, el is adták azt.

A vevő cég egyik fontos embere tehát éppen szerződésben áll az önkormányzattal egy másik cég révén. A polgármester szerint azonban felesleges összefüggéseket látni. A Magyar Nemzetnek Déri Tibor azt mondta, hogy mindez csak „konteózás”. A lakáseladást követően egy vadonatúj lakóparkban vettek lakást, aminek az értéke a mai árak mellett jóval százmillió forint felett lehet. A politikus éppen ez idő alatt jelentette be, hogy nem indul újra az újpesti polgármesteri székért. Az pedig már világossá vált, hogy éppen az a Trippon Norbert lesz a baloldal aspiránsa, aki a Gyurcsány-párt egyik erős embere Budapesten. Rossz nyelvek szerint éppen a lakásbiznisszel fizették ki Dérit, hogy ne induljon újra a választáson.

Déri Tibort valahogyan ki kellett pöckölni ebből az egész mutatványból – így reagált a Magyar Nemzetnek az ügyre a kormánypártok IV. kerületi önkormányzati képviselője. Ozsváth Kálmán szerint nagyon erős a gyanú, hogy Déri Tibort nem az mozgatta, vagy nem az motiválta, mint amit korábban bejelentett, vagyis, hogy a családjával akar több időt tölteni, hanem egy teljesen más szál. Például az ingatlancseréjének az ügye. Az azonban tény, hogy 

Déri Tibor polgármester a napokban is folyamatosan kampányol és standol Trippon Norbertnek.

A témáról a HírTV Célpont című műsora vasárnap, 20 óra 10 perckor bővebben is beszámol - írja a Magyar Nemzet.