Rács mögött marad a lúgos orvos

Vágólapra másolva!
Ma tartottak tárgyalását a Fővárosi Törvényszéken a lúgos orvosként ismert B. Krisztián. A férfi több, mint 10 éve támadta meg a barátnőjét, Renner Erikát, mert szakított vele. Ezt nem tudta elfogadni, ezért lúggal öntötte le a nő nemi szervét. Ma arról döntöttek, hogy szabadulhat-e korábban a börtönből, vagy végig kell ülnie a büntetését.
Vágólapra másolva!

B. Krisztiánnal 2013 márciusában szakított az akkori barátnője, Renner Erika. A férfi ezt nem tudta elviselni, ezért bosszút állt a nőn. 

Rátámadt és elkábította, majd megkötözte. Ezek után lúgot öntött a nemi szervére.

B. Krisztián, a lúgos orvos.
Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi könnyen hozzájuthatott a lúghoz, mert akkorában a Budai Irgalmasrendi kórház igazgatója volt. A bíróság 2018-ban 11 év börtönbüntetésre ítélte, valamint 25 millió forint kártérítést kellett fizetnie a nőnek.

Az ügyben ma tartottak kedvezménytárgyalást a Fővárosi Törvényszéken, vagyis arról döntöttek, hogy a lúgos orvos szabadulhat-e a börtönből.

A bíróság ma délben úgy döntött, hogy B. Krisztiának nem bocsátható feltételes szabadságra.

 "Nem felelt meg a jogszabályi feltételeknek, ezért nem bocsátható feltételes szabadságra" - mondta az Origónak dr. Szabó József Tamás, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvívője. 

A végzés fellebezések miatt nem végleges.