Tűz volt az M1-es metró megállójában a Deák Ferenc téren

metró, metróállomás, metrómegálló, peron, utas, földalatti, Budapest, M1-es jelű metró, M1-es metróvonal, 1-es metróvonal
Budapest, 2017. március 22. A BKK-BKV M1-es jelű metró vonalán közlekedő egyik szerelvény (korábbi nevén: Millenniumi Földalatti Vasút, a köznyelvben pedig "a kis földalatti") megérkezett az Opera épületénél lévő állomására. A vonal 1896. óta szolgálja a magyar főváros utazó közönségét és a látogatókat. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Kisebb tűz volt az 1-es metró Deák Ferenc téri megállójánál - írja a katasztrófavédelem.
Vágólapra másolva!

Az 1-es metró Deák Ferenc téri megállójához riasztották hétfőn délelőtt a tűzoltókat, mert a szerelvény egyik kocsijában vezetékek égtek.

A metró tűzjelzője beindult, az állomást az utasok elhagyták.

Az egységek a keletkezett tüzet több porral oltóval fékezték meg, majd megkezdték a helyszín átszellőztetését.

A metró érintett részét a biztonság kedvéért hőkamerával is átvizsgálták - tájékoztatott Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A kimaradt szakaszon pótlóbusz, illetve 105-ös és a 178-as autóbusz igénybevételét ajánlja a BKK.

Címlapi képünk illusztráció!