Budai Gyula megkérdezte Czeglédytől, hogy ő-e az Ördög Ügyvédje

CZEGLÉDY Csaba
Szeged, 2019. október 21. Czeglédy Csaba az általa vezetett Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet, összesen 21 vádlott ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt folytatódó ügy előkészítő ülésén a Szegedi Törvényszéken 2019. október 21-én. A vádirat szerint a 2011-től működő bűnszervezet célja a döntően diákmunkaerő közvetítéssel foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt. A vád szerint a bűnszervezet 6,215 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Nyílt levélben fordult Czeglédy Csabához Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője, aki az Ördög Ügyvédje nevű Facebook-oldallal kapcsolatban tett fel kérdéseket. A kormánypárti politikus arra utalt, hogy a baloldal táskás emberének tartott politikus-ügyvéd állhat a kormánypárti politikusokról lejárató anyagokat közlő oldal mögött. 
Vágólapra másolva!

Budai tegnapi posztjában ismertette, hogy Polt Péter legfőbb ügyész tájékoztatása szerint Czeglédyt 6 rendbeli, bűnsegédként, különleges adatra elkövetett visszaélés vétsége, valamint 3 rendbeli, bűnsegédként elkövetett személyes adattal visszaélés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség.

A fideszes politikus arról is beszámolt, hogy a Fővárosi Főügyészség jogsegélykérelemmel fordult mind a svájci, mind pedig az amerikai igazságügyi hatóságokhoz, ugyanis a nyomozók az Egyesült Államokban találták meg a "Az Ördög Ügyvédje" blog szerverét, svájci pedig az a bankszámla, amelyről a Facebookon hirdetett posztokat fizették.

Miután ismertette a fentieket, a következő kérdéseket tette fel Czeglédynek az oldal kapcsán:

  • Megfelel-e a valóságnak, hogy Önt a fenti bűncselekményekben gyanúsítottként hallgatták ki „Az Ördög Ügyvédje" blogon megjelentek miatt indult zsarolási ügyben?
  • Rendelkezik-e olyan svájci bankszámlával, amelyről "Az Ördög Ügyvédje" blog hirdetéseit fizették Győr-Moson-Sopron területére koncentrálva, a 2019-es önkormányzati választásokon?
  • Ön finanszírozta vagy sem az Egyesült Államokban található "Az Ördög Ügyvédje" blog szerverének a működését?
  • A fentiek alapján, akkor most Ön "Az Ördög Ügyvédje" vagy sem?!

Az ügy előzményeiről ebben a cikkben írtunk.