Gyurcsányék nem tagadják, hogy a pornóképekkel zaklató Gréczy Zsolt tanácsokat ad nekik

Vágólapra másolva!
Az Origo közérdekű adatigénylést nyújtott be a Demokratikus Koalícióhoz (DK), miután a pornóképei miatt megbukott Gréczy Zsoltot a párt tanácsadójaként mutatták be az atv-ben. Sebián-Petrovszki László pártigazgató válasza szerint a politikussal nem állnak szerződéses viszonyban, ugyanakkor azt nem tagadta, hogy Gréczy Zsolt tanácsokat osztogat a pártnak. Gyurcsány Ferencék erősen ködösítenek botrányos politikusukkal kapcsolatban. 
Vágólapra másolva!

Az elmúlt időszakban Gréczy Zsolt egyre gyakrabban bukkant fel a nyilvánosságban: tavaly szeptemberben bevásárlókocsit tologatott és ételadagokat emelgetett pártja egyik videójában, októberben pedig kis híján az új ferencvárosi médiacég felügyelőbizottsági tagja lett.

Ez azok után minimum furcsa, hogy egy szokatlanul súlyos botrány törte meg politikai karrierjét. Nem sokkal az önkormányzati választás után egy pornográf fotósorozat került elő róla: a saját maga által készített felvételeken meztelenül, önkielégítés közben volt látható, ami mondani sem kell, teljességgel méltatlan egy országgyűlési képviselőhöz. Nem sokkal a botrány kirobbanása után Gréczy távozni kényszerült a parlamentből, és még szóvivői tisztségéről is le kellett mondania. Akkor azzal indokolta döntését, hogy nem szeretné, ha a botrány és személye rossz fényt vetne pártjára.

Úgy látszik, gyorsan meggondolta magát: miután többször megjelent a baloldali párt környékén, január végén, több mint egy évvel bukása után visszatért a politikába. Január 27-én az atv "A nap híre című" műsorának egyik vendége volt, ahol a műsorvezető kedélyesen a DK tanácsadójaként mutatta be.

Lebukás után tanácsadás - pajkos képek a DK volt országgyűlési képviselőjéről Forrás: Facebook

Mivel így még soha senki nem nevezte Gréczyt, nem lehetett hallani arról, hogy ilyen formában segíti pártját, az Origo közérdekű adatigénylést nyújtott be a DK-hoz. Azt szerettük volna megtudni, hogy a baloldali párt milyen formában foglalkoztatja bukott politikusát, pontosan milyen feladatköröket lát el, és mindezért mennyi fizetést kap.

A DK részéről Sebián-Petrovszki László pártigazgató reagált: a Bírósági Döntések Tárának (BDT) két döntésére hivatkozva lényegében elutasította a válaszadást. Azt ugyanakkor hozzátette, hogy "Gréczy
Zsoltnak a Demokratikus Koalícióval sem munka-, sem megbízási szerződése nincs, illetve céges formában sincs jogi kapcsolatunk vele."

Magyarán, a baloldali párt a szerződéses viszonyt tagadja, azt viszont nem, hogy Gréczy tanácsokat osztogat. A pártigazgató abban is titkolózott, hogy a pornóképei miatt megbukott politikusuk pontosan miben van a segítségükre, és ezért kap-e fizetést.