A Volvóval nem versenyeztetne az Alkotmánybíróság 

Vágólapra másolva!
A Népszava információi szerint csupán egy céget hívott meg az Alkotmánybíróság arra a tenderre, amelyet gépkocsik beszerzésére írt ki a közelmúltban. A közbeszerzési pályázaton tehát csak a Volvo Hungária Kft. vehet részt. November 13-án megérkeztek a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz az ügy iratai.
Vágólapra másolva!

Az Ab úgynevezett hirdetmény közzététele nélküli eljárást kezdeményezett, ezért mentesül a pályázat részleteinek nyilvánosságra hozatala alól. A tender ellen a beérkezéstől számított 15 napon belül a bizottság elnöke kezdeményezhet jogorvoslati eljárást. Bíró László elnökhelyettes arról tájékoztatta lapunkat, hogy az Ab sürgősségre hivatkozva írt ki a felhívását, amit elvileg a közbeszerzési törvény nem tilt. Ennek ellenére - amennyiben a bizottság elnöke ezt indokoltnak látja - vizsgálatot indíthat, amelynek végén a jogsértést is megállapíthat a bizottság.

Bíró elmondta, még mindig sok hirdetmény közzététele nélkül kiírt pályázat kerül a testület elé. Ezek között volt például az APEH Bűnügyi Igazgatóságánál két éve kiírt tender is, amely versenyeztetés nélkül döntött az adónyomozóknak vásárlandó autókról.