Eladó Nagy-Britannia egyik legkülönlegesebb ingatlana

Vágólapra másolva!
Még 1884-ben épült az a szélmalom, melyet később magánlakássá alakítottak, és most piacra került. Az ország egyik legkülönlegesebb épületében hírességek egész sora fordult meg az elmúlt évtizedekben.
Vágólapra másolva!

Eladó Nagy-Britannia egyik legkülönlegesebb ingatlana, egy 1884-ben épült szélmalom. A Cholesbury nevű településen található építményt ugyanis magánlakássá alakították, az első lakója pedig a Cannan család volt. A feltörekvő író házaspár olyan látogatókat fogadott a szélmalomházban, mint D. H. Lawrence – írja a Dirt.com.

A család 1916-ban költözött el a malomból, és a kor ünnepelt színésznője, Doris Keane bérelte ki, aki hétvégi menedékként használta a különleges házat. A közelmúltban Sir David Hatch, a BBC rádió igazgatója volt a malom gazdája. Az ingatlanban számos fogadást tartottak, ahol hírességek egész sora fordult meg.

A jelenlegi tulajdonosok átfogó felújításokat hajtottak végre az épületen, megtartva a malom eredeti stílusát. A malom és a hozzá tartozó egyik kis ház műemléki védettséget is élvez. Az ingatlanban öt hálószobát, illetve három és fél fürdőszobát alakítottak ki. A főbejárati ajtó a torony tövében található, és egy kör alakú fogadószobába vezet. Ezen a szinten két nappali is van.

A szélmalmot mezők és pázsitos területek veszik körül, melyek kiválóan alkalmasak piknikezésre és hétvégi kikapcsolódásra. A számos melléképület között található két nyári lak, egy fészer és egy műhely is.

Az 1214 négyzetméteres telken elterülő, összesen 206 négyzetméter lakótertülettel rendelkező ingatlant most 1,8 millió dollárnak (kb. 660,6 millió forint) megfelelő összegért kínálják.