Nézzen be a világ egyik legdrágább házába!

Hollywood,Sign,District,In,Los,Angeles,,Usa.,Beautiful,Hollywood,Highway usa,hollywood,palm,sign,american,lee,america,mountain,view,white
Los Angeles belvárosa
Vágólapra másolva!
Los Angeles városának Bel-Air negyede a helyi szupergazdagok igazi gyűjtőhelye. Sztárok egész sora él itt, az ingatlanárak pedig elképesztően magasak. Van azonban egy olyan ház, amely még így is kilóg a sorból az értékével és a méretével. Nézzen be a világ egyik legértékesebb ingatlanába!
Vágólapra másolva!

A Bel-Airben található The One Omega-Mansion az egyik legnagyobb ház az Egyesült Államokban, amelyet valaha eladásra kínáltak.

Bár a kastély becsült értéke legalább 500 millió dollár, 2022 márciusában jelentős árengedménnyel kelt el

– írja a The Richest. A Los Angeles Times értesülései szerint a vevő Richard Saghian, a Fashion Nova áruházlánc tulajdonosa volt, aki „mindössze" 141 millió dollárért jutott hozzá az ingatlanhoz.

A házat csaknem egy évtizede tervezték, és az alatta elterülő Los Angeles-i medencére néz.

A hatalmas kúriában 21 hálószoba, 42 fürdőszoba és 7 félfürdőszoba található.

Emellett tartozik hozzá egy 3 hálószobás vendégház, 6 lift, egy könyvtár és egy szivarszoba is.

A birtok olyan hatást kelt, mintha a város felett lebegne, köszönhetően annak, hogy árok, illetve három oldalról egy 122 méter hosszú futópálya veszi körül.

A kéthektáros telken, összesen 9755 négyzetméteres lakótérrel rendelkező palota belsejét sokáig titokban tartották, azonban a piacra kerülésekor végre az egész világ láthatott képeket a belső tereiről.

Az ingatlant Paul McClean és Kathryn Rotondi építészek tervezték, akiket az ingatlanfejlesztő tulajdonos, Nile Niami bérelt fel a munkára.

A fő hálószoba 464,5 négyzetméter alapterületű, vagyis nagyobb, mint a legtöbb New York-i lakás. Emellett csak a vendégház lakóterülete 418 négyzetméteres, a főépület tetőterasza pedig 929 négyzetméter területű.

A főépületet egy sor, végtelennek tűnő medence veszi körül, melyek lényegében vizesárokként funkcionálnak, hozzájárulva a birtok sajátos esztétikájához.

Ha mindez nem lenne elég, a ház alatt található egy garázs, amely 30 autó befogadására alkalmas. A főépület harmadik emeletén pedig helyet kapott egy konditerem, egy négysávos bowlingpálya, egy fodrászat és egy saját juice bár is. Ezen kívül az egyik emeleten található egy mozi, valamint egy 10 ezer palackos borospince.

Érdekesség, hogy

a The One örökre biztosította magának az egyedülálló méretet Los Angelesben.

A városban ugyanis az ingatlan megépítése óta hoztak egy rendeletet, amely megtiltja az ilyen hatalmas méretű házak építését.